Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ένας «ήρωας» για τη Μυρτώ, την κοπέλα που παλεύει ενα χρόνο τώρα μετά την δολοφονική επίθεση πακιστανού λαθρομετανάστη

Ένας «ήρωας» για τη Μυρτώ
Ένας σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας που έγινε παγκόσμια γνωστός ως επικεφαλής των γιατρών που περιέθαλψαν με επιτυχία τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη, τον περασμένο Απρίλιο, είναι ο φύλακας-άγγελος της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Χάρβαρντ, ειδικό στην ανατιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων δρ. Γιώργο Βέλμαχο, ο οποίος έχει αναλάβει τη φροντίδα της 16χρονης κοπέλας που αναρρώνει αργά, αλλά σταθερά στο φημισμένο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Έναν χρόνο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αδίστακτο πακιστανό λαθρομετανάστη Αχμέτ Βακάς σε παραλία της Πάρου, η άτυχη κοπέλα προσπαθεί να βγει νικήτρια από τη μάχη με τις σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.

Εδώ και μερικές εβδομάδες η «Οδύσσειά της» βρήκε προσωρινή «Ιθάκη» στη Βοστώνη, έστω και αν η ίδια παραμένει σε «επιμένουσα φυτική κατάσταση». Ωστόσο ορισμένα ενθαρρυντικά σημεία βελτίωσης, αρχικά στον Ευαγγελισμό και τώρα στο αμερικανικό νοσοκομείο, έχουν κάνει την ομάδα ειδικών με επικεφαλής των Έλληνας γιατρό να αναθαρρήσει.

«Χωρίς να υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα, σταδιακά η Μυρτώ πάει καλύτερα», εξηγεί ο καθηγητής Γιώργος Βέλμαχος. «Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτήν και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η περίπτωση της Μυρτούς είναι ξεχωριστή, είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους.

Στο νοσοκομείο εργάζονται και άλλοι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές και δεν τη βλέπουμε πλέον μόνο ως ασθενή, αλλά ως έναν πολύ δικό μας άνθρωπο, που πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ακόμα και πέρα από τις δυνατότητές μας, για να πάει καλά».

Στην προσπάθειά τους οι γιατροί χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία σε συνδυασμό με τελευταίες θεραπευτικές μεθόδους. «Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είναι τώρα» τονίζει ο κ. Βέλμαχος.
 Πηγή: Έθνος της Κυριακής