Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΥΒΟΙΑ: ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΙΝΔΟΥΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν, μετά από δύο συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 37 και 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συγκεκριμένες αστυνομικές επιχειρήσεις είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και εντάσσονται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το μεσημέρι αρχικά τον 32χρονο, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αυλίδας Ευβοίας, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν εννέα (9) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (9,2) γραμμαρίων .

Στην δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το απόγευμα τον 37χρονο στην παραλία Αυλίδας Ευβοίας, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (17,2) γραμμαρίων .

Επιπλέον από τον 37χρονο κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί προμηθεύονταν συστηματικά ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αφού διαμοίραζαν σε μικρές συσκευασίες, έτοιμες για πώληση, στη συνέχεια διέθεταν σε χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.