Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ 30ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Δύο μέλη της αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας.

Πρόκειται για τους Αλβανούς κακοποιούς της αρχικής ομάδας με τα πολεμικά όπλα, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ευθύνονται για τουλάχιστον έξι ένοπλες συμπλοκές με την Αστυνομία, την εν ψυχρώ δολοφονία 30χρονου στην Καισαριανή, αλλά και για δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Παγκράτι, ο Υμηττός, η Ηλιούπολη, η Καισαριανή κ.ά.

Υστερα από συστηματική πολύμηνη έρευνα των επικεφαλής αστυνομικών, οι Αλβανοί κακοποιοί, που θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι και ίδιας «επιχειρησιακής» ικανότητας με τη συμμορία του συμπατριώτη τους Μάριο Κόλα, είναι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και η σύλληψή τους θεωρείται επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», από τη συγκεκριμένη συμμορία ξεπήδησαν υποομάδες ληστών με καλάσνικοφ, μετά τη διάλυση της αρχικής σύνθεσης.Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, η αδίστακτη σπείρα που εξαρθρώθηκε χθες διέφυγε πριν από περίπου ένα έτος στην Αλβανία.
Τα ίχνη τους είχαν χαθεί, αλλά όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα η ΥΔΕΖΙ τούς περίμενε.Αυτήν τη στιγμή δύο μέλη, ηλικίας περίπου 30 ετών, είναι στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς που αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.Ακόμη και η «πιάτσα» έτρεμε τον αρχηγό της αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί πρωτομπαίνουν στο αστυνομικό δελτίο από τα 15 τους χρόνια, οπότε και ξεκινούσαν την εγκληματική τους δράση με κλοπές και διαρρήξεις.Στην πορεία «αναβαθμίστηκαν» και έχουν «υπογράψει» τουλάχιστον 40 «χτυπήματα» που αφορούν κυρίως ληστείες σε σπίτια.

Πονοκέφαλος
Ο τρόπος δράσης της συμμορίας είχε αποτελέσει για καιρό πονοκέφαλο για την ΕΛ.ΑΣ.

Με τα καλάσνικοφ στα χέρια εισέβαλλαν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κοιμούνταν και διά της βίας αποσπούσαν μικρά χρηματικά ποσά.Η αλόγιστη βία που χρησιμοποιούσαν, ακόμη και σε στόχους χαμηλού οικονομικού ενδιαφέροντος, ήταν και ο λόγος που είχε σημάνει συναγερμός.

Η συμμορία με τα καλάσνικοφ είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια, περίπτερα, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα.Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα για την ανθρωποκτονία 30χρονου στην Καισαριανή τον Ιούνιο του 2012 «έβλεπαν» τη συμμορία πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Η δολοφονία στην Καισαριανή
Πλούσια δράση, που θυμίζει έντονα τη συμμορία του Κόλα, έχει η σπείρα με τα καλάσνικοφ. Τον Ιούνιο του 2012, δύο αδέλφια 30 και 32 ετών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν. Αμέσως κατέβηκαν κάτω. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά. Οι αστυνομικοί είχαν θεωρήσει υπεύθυνους τη συμμορία με τα καλάσνικοφ και είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Λίγο καιρό αργότερα, έπεσαν πάνω τους και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στην περιοχή του Ζωγράφου, τέσσερις ληστές με καλάσνικοφ μπήκαν σε πιτσαρία στην οδό Κουσίδου για να τη ληστέψουν. Βγαίνοντας στον δρόμο, τους εντόπισε ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε, και ακολούθησε καταιγισμός πυρών.

Στο Παγκράτι σε τυχαίο έλεγχο ύποπτου οχήματος, αποδείχθηκε πως οι επιβάτες ήταν μέλη της συμμορίας και οι οποίοι για να διαφύγουν πέταξαν στους αστυνομικούς χειροβομβίδα, αδιαφορώντας για τις ζωές των περαστικών.