Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΟΛΔΑΒΩΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΧΑΣΙΣΙ!!! ΑΛΒΑΝΟΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπη. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλισσού Αχαΐας, ένα ανδρόγυνο Μολδαβών (35χρονος άνδρας και 38χρονη γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν σε νταλίκα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.



Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο φορτηγό το οποίο μετέφερε αγροτικά προϊόντα, με τελικό προορισμό την Ολλανδία. Οι δράστες είχαν κρύψει τα ναρκωτικά κάτω από τα τελάρα με τα καρπούζια.


Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αλισσού Αχαΐας, ένα φορτηγό (νταλίκα) στο όποιο επέβαιναν το ανδρόγυνο των Μολδαβών. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της νταλίκας, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους άνω των -45- κιλών, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε σαράντα δύο (42) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Το συγκεκριμένο φορτηγό αυτοκίνητο έφερε βουλγαρικές πινακίδες και μετέφερε αγροτικά προϊόντα (καρπούζια) από την Ελλάδα στην Ολλανδία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος χθες το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρέδωσε τα ναρκωτικά στον 35χρονο Μολδαβό, τοποθετώντας τα στις μπαγκαζιέρες του οχήματος.

Πριν από τη σύλληψή τους στον Αλισσό Αχαΐας, το ζευγάρι των Μολδαβών είχε μεταβεί στην περιοχή των Λεχαινών Ηλείας, όπου φόρτωσαν αγροτικό εμπόρευμα (καρπούζια) με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς επίσης κατασχέθηκε και το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των εμπλεκομένων και την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες πράξεις.