Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΠΟΥΤ@ΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ... ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΤΡΑ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Νέο επεισόδιο με αλλοδαπές που κάνουν πιάτσα στην Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ενώ ακολούθησε κινητοποίηση αστυνομικών και περιπετειώδης καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όλα άρχισαν όταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε σκούρο αυτοκίνητο πέρασαν από την οδό Τσαμαδού και λίγο μετά το ύψος του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου διέκριναν τρεις αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες προσέγγιζαν τα διερχόμενα ΙΧ αναζητώντας υποψήφιους ερωτικές πελάτες.

Μπροστά από το αυτοκίνητο των νεαρών υπήρχε ένα άλλο όχημα ο οδηγός του οποίου σταμάτησε για να ζητήσει… τιμή από τις αλλοδαπές και «έπιασε» κουβέντα μαζί τους. Όμως οι νεαροί άρχισαν να κορνάρουν για να φύγει και τότε μία από τις τρεις αντέδρασε βρίζοντάς τους.

Οι νεαροί μάλλον φοβήθηκαν και δεν συνέχισαν αλλά όταν το πρώτο ΙΧ απομακρύνθηκε από το σημείο και άδειασε ο δρόμος έφυγαν κάνοντας περιπαικτικά σχόλια εναντίον των ιερόδουλων.

Γεγονός που όμως προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό την οργή των γυναικών που άρχισαν να τρέχουν προς την Μαιζώνος ακολουθώντας το αυτοκίνητο των νεαρών το οποίο σταμάτησε, αναγκαστικά, στα φανάρια της Τριών Ναυάρχων. Μάλιστα η μία από τις αλλοδαπές, κρατούσε στο χέρι της… καδρόνι, με αποτέλεσμα βλέποντάς την από τον καθρέπτη ο οδηγός, να υποχρεωθεί να περάσει με κόκκινο προκειμένου αυτός και ο φίλος του να γλιτώσουν!

Οι δύο νέοι ειδοποίησαν την αστυνομία και σε πολύ λίγο χρόνο στο σημείο έσπευσαν δικυκλιστές της άμεσης δράσης και ένα όχημα της ασφάλειας…Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς…Στα επόμενα λεπτά ακολούθησε νέα καταδίωξη, αυτή τη φορά από αστυνομικούς σε βάρος των αλλοδαπών αλλά και ενός ατόμου που στο μεταξύ είχε καταφθάσει και προφανώς ήταν ο προστάτης τους.

Στο τετράγωνο από Μαιζώνος έως Κανακάρη και από Τριών Ναυάρχων μέχρι Κανάρη, επικράτησε για αρκετά λεπτά πανδαιμόνιο. Τελικώς δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά οι αλλοδαπές «εξαφανίστηκαν» από τα στέκια τους. Θυμίζουμε ότι παρόμοια επεισόδια έχουν σημειωθεί και άλλες πολλές φορές στο παρελθόν, στην ίδια περιοχή όπου συνήθως κάνουν «πιάτσα» οι αλλοδαπές.

Ένα από αυτά (τα επεισόδια) είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ του «Κόσμου» και όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας προσπαθούσε να καταγράψει την κατάσταση εξασφαλίζοντας φωτογραφικό υλικό αλλά βρέθηκε εγκλωβισμένος από αλλοδαπές και τον προστάτη τους, από τους οποίους κατόρθωσε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή.