Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ. Επιχείρηση αλλοίωσης του πληθυσμού και των εκλογικών καταλόγων με αλλοδαπούς στη Νίσυρο. ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ...

Απόπειρα αλλοίωσης του πληθυσμού και των εκλογικών καταλόγων στην ακριτική Νίσυρο επιχειρήθηκε παραμονές των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών. 

Το μείζον θέμα όμως είναι πώς η επιχείρηση αυτή στήθηκε με αλλοδαπούς, πιθανότατα και με λαθρομετανάστες που είχαν μπει παράνομα στη χώρα προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τους στόχους μίας τέτοιας ενέργειες αλλά και τους υποκινητές της.

Οι κάτοικοι του νησιού, όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανακάλυψαν προ ημερών πώς στους εκλογικούς καταλόγους είχαν εγγραφεί άνθρωποι που κανείς δεν τους ήξερε και δεν ήταν Έλληνες. Ο αριθμός τους έφτανε τους 53 και πρόκειται για αλλοδαπούς, άγνωστης προελεύσεως που δεν μένουν στη Νίσυρο και δεν είχαν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Βλέποντας τις αναρτημένες ονομαστικές λίστες με τους εγγεγραμμένους οι κάτοικοι του νησιού δεν πίστευαν στα μάτια τους.  

Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο της Κω, το οποίο δικαίωσε τους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας την εγγραφή τουλάχιστον των 51 εκ των 53 παράνομη και δίδοντας εντολή να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους.

Πρόκειται για μία υπόθεση που μυρίζει έργο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, την οποία η Δικαιοσύνη και όχι μόνο οφείλει να ψάξει σε βάθος, να αναζητήσει τους υπευθύνους και να επιρρίψει ευθύνες.

Οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το νησί είναι υπόλογοι γι’ αυτή την υπόθεση, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που ξεφεύγει των πολιτικών-εκλογικών σκοπιμοτήτων και αγγίζει την εθνική ασφάλεια.

Η Νίσυρος είναι ένα νησί που απέχει μόλις 9 ναυτικά μίλια από τα τουρκικά παράλια και δέχεται συχνά πυκνά μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών. Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων της στην απογραφή του 2001 ήταν 948.

Σε περίπτωση που 53 αλλοδαποί εντάσσονταν στους εκλογικούς καταλόγους θα νομιμοποιούνταν αυτομάτως και θα αποτελούσαν το 6% του πληθυσμού του νησιού. Πρόκειται δηλαδή για μία ενέργεια καθαρά αντεθνική.

Η Τουρκία επιχειρεί με διαφόρους τρόπους, κυρίως μέσω της αποβίβασης λαθρομεταναστών και το «φύτεμα» αλλοδαπών στα ακριτικά νησιά να αλλοιώσει τον πληθυσμό τους με μουσουλμανικά στοιχεία. Έχουν γίνει πολλές απόπειρες στο Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και σε πολλά άλλα μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις επιχειρήσεις αυτές, όπως και στη διακίνηση των λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά πρωτοστατεί η ΜΙΤ. Φαίνεται όπως πώς υπάρχουν και ανεγκέφαλοι στην Ελλάδα.