Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Συνέλαβαν 3 αλλοδαπά μέλη της συμμορίας που χτύπαγαν κοσμηματοπωλεία και πολυτελή αυτοκίνητα.

Τσάκωσαν τρεις «Ροζ Πάνθηρες»Τρεις Σέρβους υπηκόους –μέλη της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», έπιασε στα δίχτυα της η Ασφάλεια Αττικής. Η σπείρα έχει διεθνή δράση και ειδικεύεται σε κλοπές πολύτιμων αντικειμένων.

Όπως ανακοίνωσε η Ασφάλεια Αττικής, οι τρεις συλληφθέντες είναι Σέρβοι υπήκοοι, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα εκ μέρους της Ιντερπόλ, καθώς φέρονται να ενέχονται σε κλοπές πολύτιμων αντικειμένων, διεθνώς.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι Σέρβοι υπήκοοι και μαζί με ακόμα ένα άτομο που διαφεύγει, είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ.

Φέρονται να είχαν διαπράξει περισσότερες από 30 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στην Αττική, με λεία που ξεπερνάει τα 550.000 ευρώ, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων.


Εισέβαλαν στα κοσμηματοπωλεία διαλύοντας τις βιτρίνες με κλεμμένα αυτοκίνητα, άρπαζαν τα κοσμήματα και διέφευγαν.

Οι δράστες της οργάνωσης εισέρχονταν στην Ελλάδα με τρίμηνη τουριστική βίζα. Επέλεγαν πολυτελή κοσμηματοπωλεία σε τουριστικές περιοχές και «χτυπούσαν» άμεσα.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν με πλαστά στοιχεία, ενώ από τη χώρα αναχωρούσαν με άλλα πολυτελή, στα οποία έκρυβαν τα κλεμμένα κοσμήματα.

Μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» ήταν και η πρώην μπασκετμπολίστρια Όλια Τσίρκοβιτς, επίσης από τη Σερβία, η οποία κατά το παρελθόν είχε αγωνιστεί στις ομάδες του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου.