Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: Νιγηριανοί εξέδιδαν ομοεθνή τους, αφού την είχαν "δέσει με βουντού" - Το χάλι της πολυπολιτισμικής κοινωνίας!

Στην εξιχνίαση υπόθεσης σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής από τη Νιγηρία, την οποία δύο ομοεθνείς της είχαν «δέσει με βουντού» και την εξέδιδαν προκειμένου να «ξεπληρώσει» τα έξοδα μεταφοράς της από τη Νιγηρία σε ευρωπαϊκό έδαφος προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), ένας άντρας και μία γυναίκα από τη Νιγηρία είχαν παγιδεύσει την 26χρονη, εκμεταλλευόμενη την οικονομική της κατάσταση και την επιθυμία της να μεταναστεύσει στην Ευρώπη για να βρει δουλειά.

Για τη μεταφορά της στην Ευρώπη οι δράστες ζητούσαν 50.000 ευρώ, ενώ προκειμένου η νεαρή να «ξεπληρώσει» το χρέος της, υποχρεώθηκε να εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα στον Βόλο, όπου την εξέδιδαν κατά διαστήματα.

Η οικονομική συμφωνία μάλιστα, όπως το θύμα ισχυρίστηκε, επικυρώθηκε μέσω θρησκευτικής τελετής (βουντού), που πραγματοποιήθηκε από τοπικό «θρησκευτικό γιατρό» στη χώρα καταγωγής της.

Στην καταγγέλλουσα έγιναν γνωστές οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας, ενώ δήλωσε την επιθυμία να της χορηγηθεί νόμιμη παραμονή στη χώρα μας και να ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr