Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλβανοί πίσω από κλοπές στα Ιωάννινα

Η δράση εγκληματικής ομάδας Αλβανών, που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων από επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στην Αλβανία, διακριβώθηκε κατά την διάρκεια εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών αρχών.
 
Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς, ηλικίας 31, 42, 41 και 43 ετών, οι οποίοι αφαιρούσαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα από επιχειρήσεις και αποθήκες σπιτιών και στη συνέχεια τα μετέφεραν με αυτοκίνητο στην Αλβανία, όπου μεταπωλούνταν από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν, τον προηγούμενο χρόνο, τουλάχιστον τις παρακάτω διαρρήξεις:
 
• Την 27-07-2013 στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, διέρρηξαν τυροκομείο, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο την κεντρική πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν μηχανήματα και εξαρτήματα μεγάλης αξίας.
 
• Την 01-09-2013 στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν αντικείμενα από εργαστήριο τυροκομικών προϊόντων.
 
• Την 27-02-2013 στις Καρυές Ιωαννίνων, αφαίρεσαν από αποθήκη σπιτιού, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.
 
Γίνεται μνεία ότι ο 31χρονος δράστης είχε συλληφθεί την 13-12-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, διότι μετά από έρευνα στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κλοπιμαία (γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων.