Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Νέες αφίξεις λαθρομεταναστών: 21 νέοι μελλοντικοί «ψηφοφόροι» έφτασαν στο Αγαθονήσι

Συνεχίζονται κανονικά οι αφίξεις νέων «οικονομικών μεταναστών» στην Ελλάδα σε μια υπόθεση η οποία μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να παρουσιαστεί. 

Με τη συνεργασία των τουρκικών αρχών οι λαθρομετανάστες οι οποίοι «στοιβάζονται» στα τουρκικά παράλια και με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το «μπαξίσι» είναι έτοιμοι για μαζικές αναχωρήσεις και αφίξεις όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία – τουλάχιστον – 10 χρόνια. 

Έτσι συνέβη και σήμερα στο Αγαθονήσι όταν το  ΛΣ «διέσωσε» 21 λαθρομετανάστες καθώς η λέμβος στην οποία επέβαιναν έβαζε νερά αφού οι ίδιοι την είχαν τρυπήσει όπως προβλέπει και η πάγια διαδικασία.

Είναι άγνωστο εάν προηγήθηκε τηλεφώνημα στο διεθνή αριθμό κλήσης 112 αλλά η Φρουρά Αγαθονησίου ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές για ύπαρξη λέμβου με πιθανόν παράνομους αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγαθονησίου.

Στην περιοχή έσπευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, όπου εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 21 λαθρομετανάστες άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, αν και το τελευταίο φυσικά ουδέν πρόβλημα συνιστά  .

Λόγω συνεχούς εισροής υδάτων στη λέμβο, οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στο Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι όπου και… συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια και μετά από σύντομη κράτηση θα τους επιδοθεί το περίφημο χαρτί των 30 ημερών για να εγκαταλείψουν την χώρα πλην όμως εάν το προσπαθήσουν θα συλληφθούν και πάλι γιατί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα!

Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα και «νομιμοποίηση».

Το ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επικρίνει την τακτική αυτή του ΛΣ αναφέροντας στο πρόγραμμά του ότι πρέπει να σταματήσει κάθε απόπειρα παρεμπόδισης των λαθρομεταναστών από το να έρχονται στην Ελλάδα...!!!!!!!

Το θέμα βέβαια είναι πως ούτως ή άλλως δεν υφίσταται καμία τέτοια παρεμπόδιση.