Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΡΙΑ ΚΤΗΝΗ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΦΑΞΕΙ ΜΕ 8 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ

cbd26666af86d607c183b23b514c1906_XL
Θανάσιμα τραυματισμένο είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριου του 2012 στον Πειραιά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Οι δράστες είχαν κατασφάξει την γυναίκα με 8 μαχαιριές ενώ είχαν κόψει τη γλώσσα με μαχαιριά στον σύζυγό της.



Τα δύο θύματα που ήταν και διαχειριστές της πολυκατοικίας είχαν βρεθεί σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας, στην οδό Καλέργη 63.

Στο διαμέρισμα του ζευγαριού είχε βρεθεί τότε το μαχαίρι του εγκλήματος, το οποίο  οι δράστες είχαν καθαρίσει από τα αίματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μετά από συστηματική έρευνα εξιχνίασαν το αποτρόπαιο έγκλημα του ηλικιωμένου ζευγαριού . Δράστες ήταν τρία κτήνη Αλβανικής υπηκοότητας, δύο άντρες και μία γυναίκα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία ζεύγους ημεδαπών, ηλικίας 60 και 63 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν δολοφονημένοι, το μεσημέρι της 13-9-2012, μέσα σε δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία που διέμεναν, στην οδό Καλλέργη στον Πειραιά.
Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε με το σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα όπου διέμεναν παρουσίαζε εικόνα έρευνας.

Δράστες της ανθρωποκτονία είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 33 και 35 ετών και μία 25χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και τα Πατήσια.

Ειδικότερα, τα θύματα είχαν αναλάβει τη διαχείριση της πολυκατοικίας, τη είσπραξη των ενοικίων από τους εκμισθωτές και την επίδειξη των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, τους είχαν επισκεφθεί οι τρεις (3) δράστες, οι οποίοι τελικά τους λήστεψαν και τους δολοφόνησαν.

Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω είχαν επισκεφτεί τα θύματά τους και σε προγενέστερο χρόνο, παρουσιαζόμενος ο 35χρονος με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού προσώπου, σεσημασμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Φρόντισε μάλιστα να αφήσει στον τόπο του εγκλήματος απόδειξη πληρωμής με αυτά τα στοιχεία, προφανώς για να ενοχοποιήσει άλλο άτομο και να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα.

Επιπλέον σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol Αλβανίας, καθώς είχε δραπετεύσει από Φυλακές της Αλβανίας, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών και αναζητείτο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
“Η φρίκη από την ανατομία της διπλής σφαγής στο διαμέρισμα της οδού Καλλέργη 38 στον Πειραιά, με θύματα ένα αγαπημένο ζευγάρι συνταξιούχων του ΙΚΑ που υποδέχτηκαν τους δολοφόνους τους το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου για να τους δείξουν διαμέρισμα που νοικιαζόταν, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της ιατροδικαστού Πειραιώς Χριστίνας Τσάκωνα στα πτώματα του 63χρονου Αιγυπτιώτη και της 60χρονης συντρόφου του, που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στις 3.25 το μεσημέρι της Πέμπτης στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο της μικροαστικής πολυκατοικίας, σοκάρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος άνδρας βρισκόταν σκοτωμένος παραπάνω από 21 ώρες μέσα σε λίμνη αίματος στον δεύτερο όροφο του άδειου διαμερίσματος, που είχε ενοικιαστήριο. Πρέπει να χαμογέλασε στον φονιά, που τον υποδέχτηκε για να τον ξεναγήσει. Χαμόγελο που πάγωσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Θύμα και θύτης (ή θύτες, εάν οι επισκέπτες θανάτου ήταν δύο) πρέπει να συνομίλησαν. Κάποια στιγμή ο δράστης έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και κάρφωσε τον 63χρονο στο στόμα. Φέρει βαθύ τραύμα στη στοματική κοιλότητα. Η μαχαιριά τού έκοψε τη γλώσσα! Το χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν εσκεμμένο. Ο συνταξιούχος ξεμάτωσε από ακατάσχετη αιμορραγία. Φέρει επίσης μια επιφανειακή μαχαιριά στον θώρακα, η οποία δεν ήταν θανατηφόρα.
Η 60χρονη σύντροφός του μαρτύρησε στον τρίτο όροφο. Φέρει 7-9 μαχαιριές. Στο πρόσωπο, στον λαιμό (δεξιά και αριστερά), στον ώμο (αυχένα) και στην κοιλιά. Ο δολοφόνος σήκωνε το χέρι και χτυπούσε ασταμάτητα. Με μανία! Χτυπήματα που θυμίζουν βικτοριανή εποχή στα υγρά μονοπάτια του Λονδίνου από ψυχοπαθείς αντεροβγάλτες. Το ερώτημα είναι: Ακόμα και εάν η υπόθεση είναι ληστεία μετά φόνου, γιατί ο μαχαιροβγάλτης σκότωσε με τόσο μίσος και εκδίκηση; Η σκηνή δολοφονίας και οι λεπτομέρειες προβληματίζουν. Ο φονιάς ήξερε τα θύματα; Είχε προηγούμενα μαζί τους; Λήστεψε αλλά ταυτόχρονα μισούσε;
Να σημειωθεί ότι ο 63χρονος ήταν διαχειριστής στην πολυκατοικία. Είχε τα κλειδιά του υπό ενοικίαση διαμερίσματος (το οποίο δεν ήταν δικό του) και το έδειχνε στους ενδιαφερομένους. Τα κλειδιά, κατά πληροφορίες, βρέθηκαν σε συρτάρι του τρίτου ορόφου, καταχωμένα. Σοκάρει επίσης η λεπτομέρεια ότι στον τρίτο όροφο της κατακρεουργημένης γυναίκας υπήρχαν υπολείμματα καθαρισμένων φρούτων και στιγμιαίου παγωμένου καφέ. Ο δολοφόνος απόλαυσε κολατσιό στη θέα του αίματος που πότιζε το μάρμαρο;”