Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μαχαιρώματα,τραυματισμοί και ληστεία μεταξύ Αλβανών στο νησί της Σκιάθου

el.as
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, (μία 21χρονη και ένας 30χρονος), οι οποίοι μαζί με συνεργό τους, προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη σε βάρος ομοεθνών τους.


Παράλληλα, ο συνεργός τους, επίσης υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν άντρα ενώ διέπραξε ληστεία σε βάρος μιας γυναίκας και διέφυγε της σύλληψης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.


Ειδικότερα, το βράδυ της Κυριακής οι τρεις δράστες στο πλαίσιο οικονομικής φύσης διαφορών, προκάλεσαν σε δύο αλλοδαπές υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 44 και 16 ετών, απλές σωματικές βλάβες με τα χέρια και τα πόδια τους. 

Επιπλέον, ο 49χρονος αλλοδαπός τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα έναν 35χρονο ομοεθνή του και αφαίρεσε, με τη χρήση βίας, ένα χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του, από το λαιμό μιας 36χρονης επίσης ομοεθνούς του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, αναζήτησαν και εντόπισαν δύο από τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη αποχώρησε, όπως διαβάζουμε στο e-volos.gr

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.