Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Συνέλαβαν δύο από τους πέντε δραπέτες του Πύργου

apo1
Συνελήφθησαν πριν από λίγο οι δύο από τους πέντε αλλοδαπούς κρατουμένους που είχαν αποδράσει ομαδικά από τα κρατητήρια του Πύργου.



Πιο συγκεκριμένα , οι άνδρες του Α. Τ Πύργου κατάφεραν να συλλάβουν δύο ρομά ηλικίας 21 και 17 ετών ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι άλλοι τρεις δραπέτες, δυο ακόμη ΡΟΜΑ και ενας Πακιστανός..

Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός υπηρεσίας – Αστυφύλακας – και ο σκοπός κρατητηρίων – Υπαρχιφύλακας – ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).