Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ «ΕΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ»…

listisΜια συμμορία Γεωργιανών, που βασάνιζε και λήστευε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους Έλληνες, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, έστω και κατά το… ήμισυ.

Συνελήφθησαν, λοιπόν, στον Κολωνό τρεις «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Γεωργία, ηλικίας 34, 32 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους οι οποίοι από τις αρχές του έτους έκαναν ένοπλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εντός των σπιτιών τους.

Οι δράστες αρχικά αναζητούσαν και επέλεγαν διαμερίσματα προς ενοικίαση. Προτιμούσαν διαμερίσματα με ηλικιωμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διέμεναν στην ίδια με το προς ενοικίαση διαμέρισμα πολυκατοικία. Κάποια από τα μέλη της ομάδας, με συνοδεία γυναικών, μετέβαιναν στα διαμερίσματα για να ελέγξουν το χώρο και αφού συνομιλούσαν με τους ιδιοκτήτες, αποχωρούσαν με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν .

Μέσα στις επόμενες ημέρες, επισκεπτόταν και πάλι τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους αναγνώριζαν και τους επέτρεπαν την είσοδό στο διαμέρισμα. Στην συνέχεια εμφανίζονταν και οι συνεργοί τους και όλοι μαζί ακινητοποιούσαν τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους, τους χτυπούσαν, τους έδεναν και τους φίμωναν με πλαστική ταινία, για να προχωρήσουν μετά σε έρευνα των χώρων και σε αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων ειδών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας: «οι δράστες ήταν ιδιαιτέρα βάναυσοι, χρησιμοποιούσαν «σκληρή» σωματική βία και μετέρχονταν κάθε μέσο σωματικής ή/και ψυχολογικής πίεσης, για να αποσπάσουν από τους ηλικιωμένους πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης των χρημάτων κλπ ειδών, ενώ τους εγκατέλειπαν δεμένους και αβοήθητους, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τους τη ζωή».

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!