Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Έκλεψαν διαβατήρια απο την Κρήτη και τα έστειλαν με πλοίο στον Πειραιά. Σύλληψη ενος αλλοδαπού

silipsi
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο λιμένα του Πειραιά από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ένας 27χρονος αλλοδαπός, για κατοχή κλεμμένων διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης.
 
Συγκεκριμένα, συνελήφθη  εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα προερχόμενο από Χανιά Κρήτης, το οποίο περιείχε πέντε (05) διαβατήρια (τέσσερα Μ. Βρετανίας και ένα Νορβηγίας ) καθώς και δύο (02) διπλώματα οδήγησης (Μ. Βρετανίας).
 
Τα ταξιδιωτικά αυτά έγγραφα είχαν κλαπεί τον Μάιο απο τα Χανιά και οι κάτοχοί τους είχαν δηλώσει τις κλοπές στην Ασφάλεια Χανίων.
 Είναι προφανές πως τα διαβατήρια και τα διπλώματα οδήγησης, επρόκειτο να πωληθούν σε λαθρομετανάστες προκειμένου να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Από τη Διοίκηση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα διαβατήρια και τα διπλώματα οδήγησης, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και τέσσερις (04) κάρτες Μονάδας Ταυτότητας Συνδρομητή (SIM).