Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συλλήψεις αλβανών-μελών σπείρας που έκλεβε σκάφη από τα Μεσόγεια

skaphi
Δύο μέλη σπείρας που κατά τους τελευταίους πέντε μήνες έκλεβαν σκάφη από τα Μεσόγεια της Αττικής και τα μετέφεραν στην Δυτική Ελλάδα έχει συλλάβει η Αστυνομία.



Οι έρευνες για τη δράση της σπείρας συνεχίζονται, με τις Αρχές να αναζητούν έναν 20χρονο, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό στη σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί από το Κορωπί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνες που έκαναν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών. Ως δράστες των κλοπών φέρονται οι δύο συλληφθέντες, καθώς και ο 20χρονος που αναζητείται.

Έως τώρα έχουν βρεθεί τρία από τα έξι σκάφη που είχαν κλαπεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα κλεμμένα σκάφη να κατέληγαν σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.