Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στη φάκα σπείρα Αλβανών διαρρηκτών στη Ζαχάρω. Πούλαγαν τα κλοπιμαία στην Αλβανία!

listes
Οργανωμένη σπείρα Αλβανών που δρούσε στην περιοχή του Κακόβατου στη Ζαχάρω, εξαρθρώθηκε από τις Αρχές, μετά από επιχείρηση που έγινε στο χώρο που διέμεναν και βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από σπίτια και αποθήκες της περιοχής.



Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ζαχάρως συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες τους δύο από τους τρεις δράστες, ηλικίας 21 και 26 ετών, ενώ ο τρίτος 23 ετών αναζητείται.

Στην υπόθεση συνέβαλαν και οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, επικουρικά για το έργο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανοί δράστες, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, αναζητώντας δουλειά στην ευρύτερη περιοχή του Κακόβατου, είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο χωριό. Αυτό ήταν το πρόσχημα γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σκοπός τους ήταν να ρημάξουν το χωριό, καθώς ο ένας από τους δράστες, ο 21χρονος, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην περιοχή και γνώριζε «πρόσωπα και πράγματα».

Οι δύο που συνελήφθησαν είχαν εκτελεστικό ρόλο στην σπείρα. Ο εγκέφαλος είναι ο 23χρονος ο οποίος και διαφεύγει τη σύλληψη. Με εξαίρεση τον 21χρονο κανένας άλλος δεν είχε βρεθεί ξανά στο παρελθόν στο χωριό.

Ο 21χρονος φέρεται να έριξε την ιδέα, γνωρίζοντας τα κατατόπια και οι άλλοι συμφώνησαν. Ο μικρότερος της σπείρας υποδείκνυε τους στόχους, ο εγκέφαλος εξέταζε τα δεδομένα και οι τρεις μαζί «χτυπούσαν». Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να κυκλοφορούσε στο χωριό με ένα ποδήλατο και στην βόλτα του αυτή, «τσέκαρε» τους στόχους.

Φέρονται να είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις, με λεία κυρίως εργαλεία και άλλα αντικείμενα, ενώ ανάμεσα στα κλοπιμαία βρέθηκε και μια μοτοσικλέτα. Οι δράστες αποδέχθηκαν μόνο κάποιες από τις περιπτώσεις, ενώ οι Αρχές εξετάζουν πολλές ακόμα σχετικές υποθέσεις.

Οι τρεις δράστες επί της ουσίας ξεκίνησαν από την Αλβανία, εισερχόμενοι παράνομα στη χώρα για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους. Τα κλοπιμαία, θα τα πήγαιναν στη χώρα τους, για να τα πουλήσουν και να μοιραστούν τα κέρδη σε τρία μερίδια.

Όμως οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως τους έκοψαν τη φόρα, αφού μετά από έρευνες τους εντόπισαν και μαζί τους βρήκαν και τον τεράστιο όγκο των κλοπιμαίων στο σπίτι που είχαν νοικιάσει.