Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η εγκληματικότητα "σαρώνει" την χώρα: Ληστεία με ΑΚ-47 στα Βραχναίικα!

H "βαριά" εγκληματικότητα σαρώνει και την επαρχία τώρα, πέρα από την Αθήνα: Συμμορία, πιθανότατα αλλοδαπών (ο ένας μιλούσε σπασμένα ελληνικά) οπλισμένοι με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ όρμησαν ο πρωί στο Ταχυδρομείο των Βραχναίικων της Πάτρας και υπό την απειλή της επί τόπου εκτέλεσης των υπαλλήλων, πήραν 60.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Οι τρεις άγνωστοι δράστες, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και εισέβαλαν στο Ταχυδρομείο, σπάζοντας το τζάμι της εισόδου με βαριοπούλα.

Αμέσως με τα ΑΚ-47 ανά χείρας, κατευθύνθηκαν προς το ταμείο και τους είπαν να βάλουν όλα τα λεφτά σε ένα σάκκο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους εκτελούσαν επί τόπου. 
Οι υπάλληλοι τους έδωσαν αμέσως τα χρήματα και οι κακοκοποιοί επιβιβάστηκαν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή και κατευθύνθηκαν προς την εθνική οδό Πατρών - Πύργου. Στο σημείο έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα.

Οι ληστές, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στο Ταχυδρομείο με αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, χρώματος ασημί.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι ληστές -φορούσαν full face και έφεραν ΑΚ-47 και έδειχνα άνεση στον χειρισμό τους ένδειξη στρατιωτικής εκπαίδευσνς - δείχνει ένα καλό σχέδιο και ημέρες παρακολούθησης καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν την ακριβή ώρα και τοποθεσία άφιξης της χρηματαποστολής.

Οι δράστες άφησαν το αυτοκίνητο σε έναν μικρό δρόμο, του έβαλαν φωτιά για να καταστραφούν αποτυπώμτας και λοιπά στοιχεία DNA και απομακρύνθηκαν με δεύτερο όχημα.

Εχουν κινητοποιηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Ηλείας και της Αχαΐας, καθώς σήμερα οι συνταξιούχοι της περιοχής θα μείνουν απλήρωτοι αφού τα λεφτά αφορούσαν την πληρωμή τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, μέρος της λείας των δραστών προοριζόταν για την πληρωμή συνταξιούχων της Ηλείας!

Η νέα ληστεία με βαρύ οπλισμό, προληματίζει την αστυνομία η οποία αναλογίζεται και ποιο θα μπορούσε να ήταν το κόστους αναμέτρησης με τρεις ληστές οπλισμένους με αυτόματα επιθετικά τυφέκια...