Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλβανών που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

klopes1
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Κουρτέσι Βουπρασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 25, 24 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.


Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο στο 52ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδό Πύργου-Πατρών, δεν σταμάτησαν σε σήμα στάσης αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα σε κοντινή αγροτική περιοχή όπου διέφυγαν πεζοί.



klopes2Για τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες είχε κλαπεί πριν από είκοσι μέρες περίπου, από το Λαμπέτι Πύργου, ενώ σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων τις οποίες οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας για τις παράνομες δραστηριότητές τους.



klopes3Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα ηγετικό ρόλο στην οποία είχε ο 27χρονος με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.


Πιο αναλυτικά η δράση της ομάδας που δραστηριοποιούνταν το τελευταίο δίμηνο, είχε προβεί σε δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και συγκεκριμένα :
• Επτά κλοπές στη Σπιάντζα
• Και από μία σε Λέτρινα, Σαρακίνα, Κατάκολλο και Άγιο Ιωάννη Ηλείας

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία όπου διέμεναν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύ μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, ειδών οικιακής χρήσεως και προσωπικών αντικειμένων τα οποία είχαν αφαιρέσει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.