Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα προσφεύγει ο Μιχελάκης για παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

aloda
Ανώνυμη επιστολή – καταγγελία έστειλε ο Γιάννης Μιχελάκης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ.Λέανδρο Ρακιντζή, και στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, για το Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων.




Ως αποστολέας της επιστολής εμφανίζονταν “Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων” και μέσω αυτής γίνονταν καταγγελίες για παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι “το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλαδή όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια…”, αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.