Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα αλλοδαπών ΡΟΜΑ που είχε ρημάξει τη Χαλκίδα

astinomia-vradi
Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σπείρα Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά, με την μέθοδο της απασχόλησης, κλοπές προϊόντων από πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.


Συνελήφθησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής στη Χαλκίδα, τρία μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα ένας 39χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 19 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 31χρονου συνεργού τους, ο οποίος και αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κατά περίπτωση για αντίσταση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξαν τα μέλη της από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, ενώ η αξία των προϊόντων που αφαίρεσαν, υπερβαίνει τις 4.500 ευρώ.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενημερώθηκε για κλοπή που διαπράχθηκε σε πολυκατάστημα στη Χαλκίδα από άγνωστους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητο. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 39χρονος, ο 31χρονος και η 45χρονη, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται σε περιοχή της Χαλκίδας και έγινε σήμα στον οδηγό του να το σταθμεύσει, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.

Ο οδηγός του οχήματος αγνόησε το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη στο πλαίσιο της οποίας το όχημα των δραστών, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσέκρουσε σε μάντρα και ακινητοποιήθηκε. Ο 39χρονος συνελήφθη, ενώ ο 31χρονος απώθησε ένα αστυνομικό και μαζί με την 45χρονη τράπηκαν πεζή σε φυγή. Ύστερα από καταδίωξη η 45χρονη συνελήφθη επίσης, ενώ ο 31χρονος εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής, κατάφερε να διαφύγει.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των δραστών, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων που είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από το πολυκατάστημα όπως, φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, απορρυπαντικά, σαμπουάν, χυμούς, συσκευασίες που περιείχαν αλλαντικά, τυροκομικά είδη, ελαιόλαδο, γάλα και άλλα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή στην ανωτέρω σπείρα της 19χρονης ημεδαπής, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Χαλκίδα. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι από την 19-10-2013, οι τέσσερις δράστες διέπραξαν από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης, τουλάχιστον ακόμη επτά κλοπές στο ίδιο, αλλά και σε άλλα πολυκαταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, αποκομίζοντας προϊόντα που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις (4.500) ευρώ.

Σημειώνεται ότι η 45χρονη, κατά τη σύλληψή της, επέδειξε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο διευκόλυνσης κακουργηματικών πράξεων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.