Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αλβανοί επιτέθηκαν και λήστεψαν ομοεθνή τους. Θέλαν τα λεφτά για να πάνε στα μπουζούκια!

ekav
Εξιχνιάσθηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ληστεία που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (16-11-2013), σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.



Συνελήφθησαν, χθες (16-11-2013) το απόγευμα στον Τύρναβο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 30 ετών αντίστοιχα, και ένας 21χρονος ημεδαπός ως δράστες της ληστείας.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (16-11-2013), ο 23χρονος αλλοδαπός και ο 21χρονος ημεδαπός μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου συνεργού τους στην οικία του παθόντα, όπου κατά την επιστροφή του, ο 23χρονος αλλοδαπός του επιτέθηκε με ξύλινο ρόπαλο και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ ο 21χρονος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση επιτηρώντας το χώρο.

Από την επίθεση ο παθών υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες στο κεφάλι και αρχικά διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, οπού νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ξύλινο ρόπαλο, το αυτοκίνητο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν. Οι δράστες, αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας, κατανάλωσαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό σε κέντρο διασκέδασης στη Λάρισα.

Επιπλέον, σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), με ποινή φυλάκισης 30 ημερών και χρηματική ποινή 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.