Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Όργιο παράνομων ελληνοποιήσεων στην Αχαΐα - Ακόμα και ανήλικη έβαλαν να παντρευτεί αλλοδαπό - Ψάχνουν την εμπλοκή του δημάρχου

ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ...


Η αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και δικηγόρων στην Αχαΐα
- Μόνο στο καλοκαίρι 23 "ύποπτοι" γάμοι και με βάση τα δεδομένα υπάρχουν περιπτώσεις διγαμίας
- Ελληνίδες την ίδια ημέρα παντρεύτηκαν αλλοδαπούς και την ίδια μέρα ζήτησαν άδεια διανομής
- Κλιμάκιο της αστυνομίας ήδη βρίσκεται στην περιοχή - Εντολή Μιχελάκη για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες

 

Κύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, διερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας στον νομό Αχαΐας, έπειτα από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών. Την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι δήμου του νομού Αχαΐας και δικηγόροι, διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2013 τελέστηκαν 26 γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου διαπιστώθηκαν περιπτώσεις διγαμίας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι Ελληνίδες παντρεύτηκαν δυο διαφορετικούς αλλοδαπούς την ίδια ημέρα και αμέσως κατατέθηκαν αιτήσεις για χορήγηση αδειών διαμονής. Στις περιπτώσεις διγαμίας, μόνον ο ένας γάμος είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο δεύτερος δεν είχε καταχωρηθεί. Επίσης, στις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζει δυο διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Σε άλλη περίπτωση, ανήλικη παντρεύτηκε αλλοδαπό χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια που απαιτείται από το δικαστήριο για την τέλεση του γάμου. Παράλληλα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής, λόγω γάμου με Έλληνα πολίτη από τον ίδιο δικηγόρο.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ πήγε σήμερα στον συγκεκριμένο δήμο και σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών θα διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλους του δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, ζητά τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.
ΠΗΓΗ NEWSIT.GR