Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ανήλικοι αλλοδαποί οργάνωσαν 21 διαρρήξεις μέσω Facebook!


FACEBOOKΜε «αρχηγό» έναν 15χρονο -σήμερα- Αλβανό δρούσε εδώ και δυο χρόνια μια σπείρα πιτσιρικάδων που είχε ρημάξει τα σπίτια και τα καταστήματα στις περιοχές της Νότιας Ρόδου.



Ο ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη μαζί με έναν 20χρονο ομοεθνή του και έναν 19χρονο Ρουμάνο, αλλά και με τους γονείς του οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στη δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, περιλαμβάνονται ακόμη ένας 14χρονος Ρουμάνος και δυο Έλληνες ηλικίας 15 και 24 χρόνων οι οποίοι συμμετείχαν σε κάποιες από τις διαρρήξεις και κλοπές. Η σπείρα χτυπούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, αφού τα μέλη της επικοινωνούσαν μέσω… Facebook για να επιλέγουν τους στόχους και να οργανώνουν τον τρόπο δράσης τους.

Οι νεαροί διαρρήκτες άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα και είχαν χτυπήσει ακόμη και καταστήματα σε ξενοδοχεία ή κυλικεία σχολείων.

Η δράση τους εκτεινόταν στις περιοχές Λαχανιά, Κιοτάρι, Λάρδο και Γεννάδι, ενώ στην κατοχή ενός από αυτούς βρέθηκε ένα κινητό που είχαν κλέψει από την τσάντα μιας μαθήτριας.