Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Νέα δικογραφία σε βάρος του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα - Ποιοι εξακολουθούν να διαφεύγουν

Νέα δικογραφία σε βάρος του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα - Ποιοι εξακολουθούν να διαφεύγουνΗ δολοφονική πορεία διαφυγής του Μαριάν Κόλα και των υπόλοιπων δραπετών των φυλακών Τρικάλων αποκαλύπτεται και χαράσσεται από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

 

Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 μήνες από την «τελευταία πράξη», όταν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ ήρθαν αντιμέτωποι με τον 37χρονο Μαριάν Κόλα και τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Μία σφαίρα από τα όπλα των αστυνομικών έπληξε θανάσιμα τον επικίνδυνο κακοποιό. Μία δική του σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά στο γόνατο έναν αστυνομικό της ΕΚΑΜ.

Ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα φαίνεται πως διέφυγε στην πατρίδα του, ωστόσο τα θανατηφόρα «ίχνη» του έχουν παραμείνει στη χώρα μας. Μετά τη συμπλοκή και δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 17 Ιουνίου 2013, πέντε τουλάχιστον από τους συνολικά επτά, τότε, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, είχαν πάρει τα βουνά προκαλώντας ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό αναζήτησης τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είχε προηγηθεί η συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου μία από τις σφαίρες των σκληρών κακοποιών είχε σκοτώσει την 25χρονη ξενοδοχουπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη, που είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά.

Σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό, οι επικίνδυνοι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για την προσπάθεια διαφυγής τους.

Χθες οι αστυνομικοί της Φωκίδας, σχημάτισαν μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του 27χρονου Ιλίρ Κούπα. Ο «τυχερός» δραπέτης στο χρονικό διάστημα μεταξύ 8 Ιουνίου και 4 Ιουλίου, είχε μπει σε εξοχική κατοικία στον Επτάλοφο Φωκίδας. Δεν ήταν μόνος του. Μαζί του ήταν ο 25χρονος Έντισον Λίκα ή Σινάνι και ο 35χρονος θείος του Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, ο οποίος φαίνεται να ήταν από τους πρωταγωνιστές της ένοπλης επίθεσης εναντίον των φυλακών Τρικάλων για την απόδραση των κρατουμένων. Θείος και ανιψιός έπεσαν νεκροί στη συμπλοκή με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ στην Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στις 2 Ιουλίου. Από αυτό το σπίτι είχαν αρπάξει ρούχα, κουβέρτες και δύο κυνηγετικά όπλα.

Μετά τον θάνατο των «συνοδοιπόρων» του συνέχισε τη διαδρομή διαφυγής με τον Μαριάν Κόλα, η οποία «διακόπηκε» όταν στις 21 Ιουλίου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στη γέφυγα Καλαμά στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Ο Κόλα έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, ενώ ο Ιλίρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει. Για κάποιες μέρες κινήθηκε στην περιοχή μπαίνοντας σε διάφορα ακατοίκητα σπίτια, και όταν βρήκε την ευκαιρία κατάφερε να διαφύγει προς την Αλβανία.

Ποιοι "τυχεροί" διαφεύγουν

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 27χρονο, διαφεύγουν τη σύλληψη ο 25χρονος Κλεμέντ Κάλα και ο 40χρονος Αντμίρ Μουρατάι, που ανήκαν σε επικίνδυνη σπείρα ληστών. Σε αυτούς αποδίδεται και η ληστεία με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 16 Μαίου, ενώ ήταν καταζητούμενοι δραπέτες. Αναζητείται επίσης, ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών, που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου. Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η δολοφονία 55χρονης γυναίκας. Τη λίστα των αναζητούμενων δραπετών συμπληρώνει ο 30χρονος Φάτος Σουλά-Μπράχα, μέλος ομάδας που διέπρατε ληστείες και κλοπές.
πηγη Newsit.gr