Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Με χειροπέδες οι τρεις Αλβανοί ληστές που έβαλαν στόχο ζευγάρι ηλικιωμένων στην Καβάλα


Με χειροπέδες οι τρεις Αλβανοί ληστές που έβαλαν στόχο ζευγάρι ηλικιωμένων στην ΚαβάλαΜετά από έρευνες και προσαγωγές ατόμων, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και συνελήφθησαν ως δράστες τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20, 20 και 22 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.

Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες, έβγαλαν τα κάγκελα παραθύρου, στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, ηλικίας 80 ετών και οι δύο,  και δύο από τους ληστές, φορώντας κουκούλες τύπου «full–face», μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Με την απειλή μαχαιριών και δένοντας τα πόδια της 80χρονης γυναίκας με σχοινί, ακινητοποίησαν τους δύο ηλικιωμένους και αφού έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, έφυγαν σαν κύριοι.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης,
οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, τους τρεις αλλοδαπούς και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.


Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε ότι πρόκειται για τους δράστες της παραπάνω ληστείας,
ενώ σε έρευνα που έγινε σε καλύβα στην οποία έμεναν, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία κουκούλα «full - face»
Τρία ζευγάρια γάντια
Τρεις λάμες σιδηροπρίονου
Ένα τσεκούρι
Ένα καλέμι
Δύο καπέλα
Ένας φακός
Ένα κατσαβίδι
Ένα σακίδιο

Επίσης, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε και οι τρεις τους παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.