Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετανάστες ρήμαζαν σπίτια με άλλοθι τα διαφημιστικά φυλλάδια

bagkladesianoi-klopes
Συνελήφθησαν στις 18-11-2013 το πρωί στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου διαμερίσματος πολυκατοικίας στην περιοχή.



Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, μία (1) συλλογή κερμάτων και διαφημιστικά φυλλάδια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, οι συλληφθέντες το τελευταίο τρίμηνο και κυρίως πρωινές ώρες, με το πρόσχημα της διανομής διαφημιστικών, φυλλαδίων εισέρχονταν σε πολυκατοικίες, εντόπιζαν διαμερίσματα των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε αυτά, απασφαλίζοντας τις πόρτες εισόδου και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως εξακριβώθηκε, έχουν διαπράξει εννέα (9) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Χολαργού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, μία (1) σιδερογροθιά, ένα (1) παχύμετρο αξιολόγησης βάρους και διαστάσεων κοσμημάτων, επτά (7) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.430 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.