Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι Πακιστανοί έκλεβαν τα αφεντικά τους και πούλαγαν το κλεμμένο εμπόρευμα!

Απίστευτη κομπίνα είχαν στήσει οι αλλοδαποί εργαζόμενοι σε εργοστάσιο, στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.
 

Τα λαθραία τσιγάρα που είχαν οι δράστες - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αλλοδαποί έκλεβαν απορρυπαντικά από το εργοστάσιο και στη συνέχεια τα πούλαγα σε μαγαζιά, βάζοντας το κέρδος στην τσέπη τους φυσικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν στη Θήβα, δύο άνδρες και μια γυναίκα από το Πακιστάν ηλικίας 47, 49 και 26 ετών, καθώς και μία 56χρονη Ρουμάνα.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος Πακιστανός αλλά και μία 60χρονη Ελληνίδα, που είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων – mini market στη Θήβα, και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση,
οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, εντοπίστηκαν αρχικά και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 49χρονος,  οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε έκλεβαν συστηματικά τεμάχια ειδών καθαρισμού από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία και τα έκρυβαν στα σπίτια των δύο γυναικών συνεργών τους, στην Θήβα, προκειμένου να διαθέσουν αυτά προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα της περιοχής.


Πούλαγαν και λαθραία τσιγάρα
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια της 59χρονης και της 26χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 53 τεμάχια ειδών καθαρισμού και 362 λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών,
τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου την εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση,
με σκοπό την συστηματική κλοπή και απόκρυψη ειδών καθαρισμού από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και την περαιτέρω διάθεσή τους προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Θήβας, καθώς και την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κυρίως σε συμπατριώτες τους.


Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο καταστήματα – mini market στη Θήβα, ιδιοκτησίας του 42χρονου και της 60χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 378 είδη καθαρισμού, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και διέθεταν προς πώληση, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά – τιμολόγια.

Τα κλεμμένα είδη καθαρισμού αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους, ενώ τα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.