Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ΡΟΜΑ που εξαπατούσε ηλικιωμένους



Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα ΡΟΜΑ , τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και λαθρεμπόριο χρυσού. 
 
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην περιοχή του Ζεφυρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πέντε ΡΟΜΑ μέλη της ομάδας, ηλικίας 21, 29, 41, 46 και 57 ετών, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και λαθρεμπόριο χρυσού, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε συνεργοί τους.
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τον τελευταίο χρόνο είχαν συγκροτήσει ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και αφού συγκέντρωναν πληροφορίες για τα ίδια ή συγγενικά τους πρόσωπα, με το πρόσχημα διεκπεραίωσης οφειλών σε δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Σε μερικές περιπτώσεις τους οδήγησαν σε Τραπεζικά Καταστήματα για αναλήψεις χρημάτων και σε άλλες στην οικία τους απ’ όπου τους απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα.
 
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει τριάντα τρεις απάτες, εννέα στο Περιστέρι, έξι στον Πειραιά, πέντε στο Αιγάλεω, από δύο στη Νέα Ερυθραία, την Ελευσίνα, το Ίλιον και το Καματερό και από μία στα Άνω Λιόσια, την Πετρούπολη, τη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και το Καρπενήσι. Το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει συνολικά ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. 
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, μία πλάκα χρυσού βάρους 272,78 γραμ., δύο ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ. Επίσης, στην οικία του 29χρονου συλληφθέντα εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο τήξης χρυσού, αποτελούμενο από μπουκάλες υγραερίου, φλόγιστρα, αυτοσχέδιες μήτρες και καλούπια για πλάκες χρυσού και άλλα εργαλεία.
 
Σε βάρος του 57χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απάτη.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.