Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Φάμπρικα νομιμοποιήσεως λαθρομεταναστών στον Δήμο Αθηναίων


Φάμπρικα νομιμοποιήσεως λαθρομεταναστών στον Δήμο ΑθηναίωνΦάμπρικα «νομιμοποιήσεως» λαθρομεταναστών έχει αρχίσει και αποκαλύπτεται στον Δήμο Αθηναίων.

Φυσικά το εν λόγω γεγονός δεν προκαλεί καμμία έκπληξη δεδομένων των δεδηλωμένων απόψεων του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος προκλητικά δεν ελέγχεται ενώ  είναι το δεύτερο κύκλωμα που αποκαλύπτεται στην διάρκεια της θητείας του. Η πρώτη περίπτωση αφορά τα πιστοποιητικά γέννησης που δινόντουσαν αφειδώς από τον Δήμο σε περιπτώσεις ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης.

Το δεύτερο κύκλωμα εντός του Δήμου Αθηναίων το κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Τμήματος Αλλοδαπών του δήμου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία «με το ανάλογο τίμημα, όμως, ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα στη χώρα για 2-3 χρόνια». Έτσι πληρώνοντας κάποιους επίορκους υπαλλήλους ένας πιθανός εγκληματίας λάμβανε άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το εν λόγω κύκλωμα δρα στον δήμο εδώ και δεκατρία χρόνια, ενώ μόλις πριν ενάμιση χρόνο είχαν απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι κατηγορούμενοι για χρηματισμό. Όμως τότε κανείς δεν είχε διατάξει γενικευμένη έρευνα στην εν λόγω υπηρεσία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο άδεια παραμονής σε πόσους και πόσους λαθρομετανάστες.

Οι ευθύνες του λαθροδήμαρχου Καμίνη είναι τεράστιες, αφού πρώτον ένα τέτοιο κύκλωμα λειτουργούσε χωρίς να το πάρει χαμπάρι και δεύτερον επειδή όταν υπήρξαν οι αρχικές αποκαλύψεις, πριν ενάμιση χρόνο, δεν διέταξε γενικευμένη έρευνα για να λάμψει η αλήθεια.

Δεν προκαλεί, βεβαίως, καμία έκπληξη που δεν έχει γίνει ακόμα λόγος για διερεύνηση των ευθυνών του δημάρχου, αφού αυτός είναι στον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος, γεγονός που το έχει αποδείξει πολλάκις.

Είτε με τις παράνομες απαγορεύσεις των διανομών τροφίμων της Χρυσής Αυγής, είτε με την πρωτοφανή αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Αθήνας, ο δήμαρχος έχει αποδείξει ότι είναι «δικός τους άνθρωπος» και ως γνωστόν «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».