Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Καστοριά : Συνέλαβαν τη μισή συμμορία Αλβανών στα σύνορα. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Συνέλαβαν τη... μισή συμμορία στα σύνοραΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Αλβανών που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης

 

Για τη υπόθεση συνελήφθησαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο της Καστοριάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας (18 και 19 χρονών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (οπλοχρησία) και περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδος).

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν.


Όλα ξεκίνησαν όταν χθες μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν σε αγροτική περιοχή μεταξύ Χιονάτου και Κομνηνάδων Καστοριάς, εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, το οποίο διαπίστωσαν ότι ανήκει σε 67χρονο  κάτοικο Πετροπουλακίου Καστοριάς.

Οι αστυνομικοί αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του, πήγαν στο σπίτι του και διαπίστωσαν ότι αυτός και η 62χρονη σύζυγός του είχαν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας από τέσσερις άγνωστους δράστες οι οποίοι μεταξύ άλλων έκλεψαν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ τους είχαν ακινητοποιήσει δένοντάς τους με σεντόνια μέσα στο μπάνιο.

Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 4 άντρες να περπατούν προς την ελληνοαλβανική οριογραμμή. Μετά από καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο ενώ οι άλλοι δυο εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής κατάφεραν να ξεφύγουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες μαζί με τους δύο που διέφυγαν είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε ληστείες με την απειλή ή χρήση κυνηγετικών όπλων σε αραιοκατοικημένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Καστοριάς.

Είχαν διαπράξει τουλάχιστον άλλες τρεις ληστείες

Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχχιστον άλλες τρεις ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα:

- Το μεσημέρι της 28 Σεπτεμβρίου στο Καστανόφυτο Καστοριάς μπήκαν στο σπίτι 83χρονης και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφού τη φίμωσαν με ταινία έκλεψαν 130 ευρώ και την χρυσή της βέρα, ενώ στη συνέχεια την οδήγησαν στο υπόγειο όπου την έδεσαν με μονωτική ταινία.

- Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29 Σεπτεμβρίου στο Πετροπουλάκι Καστοριάς μπήκαν σε εξοχική κατοικία ζεύγους  (69 και 64 χρονών), και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού και με την άσκηση σωματικής βίας τους έδεσαν, τους φίμωσαν και αάρπαξαν 600 ευρώ και 500$ Αυστραλίας, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

- Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου είχαν διαπράξει μια ακόμη ληστεία, αυτή τη φορά στο Δίλοφο Κοζάνης, σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 24 και 20 ετών όπου με απειλή καραμπίνας, τους ακινητοποίησαν και του πήραν δύο κινητά τηλέφωνα και δύο φωτογραφικές μηχανές, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 24χρονου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς που σχημάτισε τη δικογραφία, διενεργεί τις αστυνομικές έρευνες και εξετάζει τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο.