Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Αλλοδαπός πήρε άδεια από τη φυλακή και έκανε 76 διαρρήξεις

Πήρε άδεια από τη φυλακή και έκανε 76 διαρρήξειςΕξιχνιάσθηκαν, μετά από έρευνα της αστυνομίας 76 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών στις περιοχές Καλαμαριάς, Ανάληψης, Πυλαίας και Πανοράματος.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, και τουλάχιστον δύο συνεργών του που αναζητούνται, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «Ληστεία», «Υπεξαίρεση» και «Εγκληματική οργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος συνελήφθη την 24-10-2013 στην περιοχή της Γλυφάδας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, πραγματοποίησαν εβδομήντα 76 διαρρήξεις σπιτιών, παραβιάζοντας κεντρικές θωρακισμένες πόρτες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστες και χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης, έμπαιναν μέσα στα διαμερίσματα την ώρα που κοιμόντουσαν οι ιδιοκτήτες.
Από το εσωτερικό των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους, καθώς και τραπεζικές κάρτες ανάληψης, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Το ύψος της αξίας των κλοπιμαίων που αφαίρεσαν ανέρχεται τουλάχιστον στα 67.410 ευρώ και 1.000 Δηνάρια ΠΓΔΜ ενώ η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στα 85.525 ευρώ.

Επίσης, αφαίρεσαν με σκοπό την πώληση, 9 αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους πολυτελή, εκ των οποίων σταδιακά βρέθηκαν 5 στην Ελλάδα και 2 σε πόλη γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι, σε μία περίπτωση ένας εκ των δραστών μπήκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα ρολόι, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ένοικο και με τη χρήση σωματικής βίας κατόρθωσε να διαφύγει.

Τέλος,οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα μέρη των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων το κράτησαν και δεν το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη.
Πηγή: seleo.gr