Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κιλκίς: Μαροκινός λαθρομετανάστης από την Ειδομένη χτύπησε τραυματιοφορέα

Τον ξυλοδαρμό ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Κιλκίς απο Μαροκινό λαθρομετανάστη που είχε διακομιστεί με το ΕΚΑΒ απο τον καταυλισμό της Ειδομένης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου  ζητώντας παράλληλα να επανεξεταστεί το μείζον θέμα της ασφάλειας του προσωπικού σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο.   

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοινωςη του Σωματείου, «όπως προκύπτει από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 25/03/2016 και περί ώρα 23:30 μ.μ. προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. από Ειδομένη άνδρας λαθρομετανάστης (Μαροκινός) αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση μέθης και με πιθανή λήψη ουσιών. 

Λόγω του ότι ο ανωτέρω βρισκόταν σε συγχυτική και διεγερτική  κατάσταση ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές μέχρις ότου τελικά και συνελήφθη, δεδομένου ότι δημιούργησε γενικευμένο επεισόδιο επιτιθέμενος με κλωτσιές και κάθε είδους χτυπήματα στον τραυματιοφορέα Ι.Ι. που προσπάθησε να τον συγκρατήσει για να τον προστατεύσει και να τον περιορίσει από ενδεχόμενο αυτοτραυματισμό, όπως οφείλουμε να πράττουμε σε όλες τις περιπτώσεις λόγω της επαγγελματικής μας ιδιότητας, αλλά και για να προστατέψει ασθενείς συνοδούς και συναδέλφου». 

Το Σωματείο υπογραμμίζει τη «διαχρονικά  αγαστή συνεργασία της Αστυνομίας με το νοσοκομείο», ωστόσο ζητεί υπό τις παρούσες συνθήκες «η παρέμβασή της σε ανάλογα περιστατικά να είναι πιο  αποτελεσματική, καθώς θεωρούμε ότι ο χώρος του Νοσοκομείου χρήζει άμεσης προτεραιότητας ως προς την προστασία ασθενών και εργαζομένων».