Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...!! ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ...!! ΤΥΠΩΝΟΥΝ 100.000 ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Στην προμήθεια 100.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα μαζικά αιτήματα, κατά τις τελευταίες ημέρες, από χιλιάδες πρόσφυγες και "μετανάστες" που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια για ένταξη σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως και 7 Απριλίου η Υπηρεσία Ασύλου κατέγραψε πανελλαδικά 2.113 αιτήματα και το ίδιο χρονικό διάστημα κατατέθηκαν 4.861 δηλώσεις «βούλησης παροχής ασύλου», συνολικά δηλαδή 6.974 αιτήματα μέσα σε 18 ημέρες, τη στιγμή που ολόκληρο το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε σε 13.197 αιτήσεις! 
 
Με βάση αυτά τα δεδομένα, τους τρέχοντες ρυθμούς εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας, υπολογίζεται ότι αν αιτηθούν άσυλο 100.000 πρόσφυγες, όπως αναμένει η κυβέρνηση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε μερικά χρόνια! Το πρωτοφανές κύμα των αιτημάτων αυτών, έπειτα και από το μπαράζ ενημέρωσης των «ύποπτων» ΜΚΟ προς τους πρόσφυγες που έπιασε στον ύπνο την κυβέρνηση, καθιστά αδύνατη όχι μόνο την εξέταση των φακέλων, έστω και το άνοιγμά τους, αφού η Υπηρεσία Ασύλου είναι υποστελεχωμένη, τρέχοντας την ίδια στιγμή να προσλάβει 700 άτομα. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την επαναπροώθηση των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από τη γείτονα χώρα, όπως όλα δείχνουν, τινάζεται στον αέρα, αφού οι ίδιοι οργανωμένα πλέον στρέφονται στην τακτική του ασύλου για να κερδίσουν χρόνο παραμονής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ώρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία έως σήμερα έχουν υποβληθεί 3.137 αιτήματα «βούλησης ασύλου» στη Λέσβο, 1.230 στη Χίο, 317 στη Σάμο, 82 στη Ρόδο και 95 στη Λέρο. Σε αυτές τις συνθήκες, την 1η Απριλίου η Υπηρεσία Ασύλου προχώρησε στη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια 100.000 εντύπων για εκτύπωση Δελτίου Αιτούντος Διεθνή Προστασία. 
 
Το δελτίο αυτό αποτελεί το επίσημο έγγραφο της ελληνικής πολιτείας με το οποίο επιτρέπεται η νόμιμη παραμονή για έξι μήνες όλων όσοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ή μετεγκατάσταση σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, έως ότου κριθεί το αίτημά τους και αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Τα δελτία αυτά εκτυπώνονται σε χαρτί ασφαλείας, το οποίο αντιδρά σε προσπάθεια παραχάραξης. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού -προϋπολογισμού 19.680 ευρώ-, το συγκεκριμένο χαρτί πρέπει «να έχει αυξημένες αντοχές για τη χρήση από τους δικαιούχους επί εξάμηνο και να φέρει επάνω του ανάγλυφο το ελληνικό εθνόσημο». protothema.gr