Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Έγινε πεδίο μάχης και η “Πέτρινη Αποθήκη” που κρύψανε τους λαθρομετανάστες του Πειραιά


Έγινε πεδίο μάχης και η “Πέτρινη Αποθήκη” που κρύψανε τους λαθρομετανάστες του ΠειραιάΜια ακόμη συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα αφγανών, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, συνεπλάκησαν μεταξύ τους στην περιοχή της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ.

 Ένας, μάλιστα, εξ αυτών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όχι γιατί χτυπήθηκε σοβαρά, αλλά λόγω της προχωρημένης κατάστασης μέθης(!) στην οποία βρισκόταν.

Τόσο, λοιπόν, στον Πειραιά, όσο στην Ειδομένη, στο Ελληνικό και αλλού, η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες οξύνεται συνεχώς, καθώς τώρα έχουμε σε σχεδόν καθημερινή βάση και συμπλοκές μεταξύ τους, είτε η συμπλοκή συνδέεται με άλλες εθνικότητες, είτε έχει εμφύλιο χαρακτήρα.

Σ' όλα αυτά το κράτος όχι μόνο κρατεί παθητική στάση, αλλά στην κυριολεξία τρέμει μήπως παρατηρηθεί εντόνως για την “έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων” από τις διάφορες υπόπτους προέλευσης και με παχυλή χρηματοδότηση ΜΚΟ, οι οποίες αλωνίζουν ασύστολα.