Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε σπείρα σκληρών αλβανών κακοποιών που χτυπούσε ηλικιωμένους

Ακόμη και ετοιμοθάνατους άφηναν εντός των διαμερισμάτων που έκλεβαν τα θύματα τους, μια ομάδα "σκληρών" Αλβανών κακοποιών που δρούσε απο το 2013 έχοντας πραγματοποιήσει 6 εισβολές σε σπίτια στην Αττική και την Πρέβεζα. Μέλη της σπείρας ήταν ένας 44χρονος Αλβανός που συνελήφθη την Παρασκευή στο Μεταξουργείο, ένας 34χρονος ομοεθνής του και ένας ακόμη Αλβανός ηλικίας 33 ετών έγκλειστος στις φυλακές.

Όπως προέκυψε , οι δράστες από το 2013 είχα συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε σπίτια , σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Για τον σκοπό αυτό, είχαν εφοδιαστεί με όπλα, λοστούς και κουκούλες, ενώ για την διαφυγή τους σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρούσαν τα οχήματα των θυμάτων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν υπέρμετρη βία, για να αποσπάσουν από τα θύματα τους  πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης χρημάτων και τιμαλφών. Σε αρκετές περιπτώσεις εγκατέλειπαν τα θύματα τους βαριά χτυπημένα, θέτοντας  σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους.

Επιπλέον, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακούς» αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους οποίους άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων:
- τρεις  στην περιοχή των Αφιδνών
- μία  στις Αχαρνές
- μία  στη Βραυρώνα Αττικής
- μία  στη Βρυσούλα Πρέβεζας