Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μαχαιρώματα λαθρομεταναστών στην Δράμα: Σύρος τραυμάτισε συμπατριώτη του, ένα αγοράκι 2 χρονών και μια Ελληνίδα!


Μαχαιρώματα λαθρομεταναστών στην Δράμα: Σύρος τραυμάτισε συμπατριώτη του, ένα αγοράκι 2 χρονών και μια Ελληνίδα!Νέο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστή λαθρομετανάστη είχαμε, αυτή την φορά στην Δράμα.

Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος Σύρος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε δύο ανήλικα παιδιά στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στην Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας.

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου μεταξύ αλλοδαπών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό, ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα έναν 25χρονο συμπατριώτη του, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς διαπιστώθηκε ότι και αυτός κρατούσε μαχαίρι και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων!

Όμως, πάνω στην συμπλοκή, τραυματίστηκαν ένα αγοράκι από την Συρία ηλικίας μόλις δυο χρόνων και μία 16χρονη Ελληνίδα που βρισκόταν έξω από το κτίριο. Το παιδί διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται, ενώ η 16χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Δράμας και αποχώρησε αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο 36χρονος δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί μετά την αιματηρή συμπλοκή, αλλά εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μια αγροτική περιοχή της Δράμας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η αιτία του επεισοδίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκονται λαθρομετανάστες αυξάνονται. Και δυστυχώς, απ' ό,τι παρατηρούμε, ο έλεγχος στα "hot spots" είναι από ανύπαρκτος έως ελάχιστος, με αποτέλεσμα τα μαχαίρια να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σ' αυτά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τόσο Ελλήνων όσο και λαθρομεταναστών.