Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συνελήφθησαν οι επίδοξοι απαγωγείς γνωστού φωτογράφου νυχτερινών κέντρων. Αλβανοί ποινικοί οι δράστες

Οι επίδοξοι απαγωγείς του 45χρονου γνωστού φωτογράφου νυχτερινών κέντρων Ιωάννη Αλεξόπουλου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η προσπάθεια της αρπαγής του φωτογράφου είχε γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2015 και δεν είχε επιτυχές αποτέλεσμα για τους δράστες λόγω της καταδίωξης τους από αστυνομικούς που επέφερε σύγκρουση του αυτοκινήτου των επίδοξων απαγωγέων σε παρκαρισμένο όχημα. Οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το θύμα δεμένο και αιμόφυρτο μέσα στο αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο από την Αλβανία και έναν 27χρονο δραπέτη των φυλακών Τίρυνθας από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ κατηγορείται και ένας 35χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών Χανίων για κλοπές κοσμηματοπωλείων.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2015 ο γνωστός φωτογράφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερις κουκουλοφόρους όταν βγήκε από το ασανσέρ της πολυκατοικίας που διαμένει στην οδό Αγίας Τριάδος στο Παλαιό Φάληρο.
Αρχικά το θύμα αντέδρασε και προσπάθησε να τους αποφύγει, ωστόσο εκείνοι με ιδιαίτερη βιαιότητα άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον μαχαιρώνουν στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια του έδεσαν χέρια και πόδια με μονωτική ταινία και τον επιβίβασαν σε ένα τζιπ, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το ύποπτο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε στο σήμα τους με αποτέλεσμα να εξελιχθεί καταδίωξη που κατέληξε στον Βύρωνα όταν το τζιπ των απαγωγέων μπήκε σε αδιέξοδο και προσέκρουσε σε παρκαρισμένο όχημα. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν αιμόφυρτο τον 45χρονο φωτογράφο στο πίσω κάθισμα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Τα κίνητρα των δραστών φαίνεται να ήταν η απαγωγή και τα λύτρα για την απελευθέρωσή του, υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, καθώς οι δράστες φαίνεται να είχαν πληροφόρηση για την οικονομική επιφάνεια του θύματος, που συνεργάζεται με δεκάδες γνωστά νυχτερινά καταστήματα της παραλιακής. Ένας από τους δράστες μάλιστα, εργαζόταν σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της Λ. Συγγρού, με το οποίο συνεργαζόταν ο 45χρονος φωτογράφος.