Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η πιο αδίστακτη συμμορία Αλβανών της Αττικής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Σκληροί, και κυνικοί, άκρως επικίνυνοι κακοποιοί που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Έμπαιναν στα σπίτια και λήστευαν τα θύματα τους, αφού προηγουμένως τα βασάνιζαν για να τους αποκαλύψουν που έχουν κρύψει χρήματα και χρυσαφικά. 

Σε δύο ληστείες μάλιστα δεν δίστασαν να σκοτώσουν δύο ανθρώπους, μία 75χρονη στον Ασπρόπυργο κι έναν 53χρονο στην Ελευσίνα για λίγα ευρώ. Η εγκληματική δράση της συμμορίας άρχισε πριν από δύο χρόνια.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική συνέλαβαν 5 Αλβανούς, μία 28χρονη συμπατριώτισσα τους κι έναν 43χρονο Έλληνα, ενώ ένα ακόμη μέλος της συμμορίας από την Αλβανία βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές για ληστείες.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν ο αρχηγός της συμμορίας ο οποίος έδινε εντολές μέσα από τη φυλακή. Οι αδίστακτοι κακοποιοί έπαιρναν μέτρα προφύλαξης, αφού φορούσαν κουκούλες όταν έμπαιναν στα σπίτια, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες σύνδεσης μόνο για λίγες ημέρες και στη συνέχεια τα πετούσαν.  

Σκότωναν πολίτες για λίγα ευρω 
Στις 12 Μαρτίου του 2015 δύο μέλη της συμμορίας, τα οποία φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν πιστόλι εισέβαλαν σε αποθήκη ψιλικών στην οδό Αβέρωφ στην Ελευσίνα, ενώ ένας συνεγός τους περίμενε απέξω, αφού έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Εκείνη την ώρα ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου, μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.  

 Μόλις τους είδε σηκώθηκε, πριν προλάβει να αντιδράσει τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, πιθανότατα επειδή φοβήθηκαν ότι θα ειδοποιούσε τον συνομιλητή του για τη ληστεία. Η σύζυγος του θύματος, πατέρα ενός παιδιού, βρισκόταν σε άλλο χώρο του καταστήματος, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό. Έντρομη έτρεξε να δει τι έχει συμβεί και βρήκε τον άνδρα της νεκρό, πεσμένο πίσω από το ταμείο με μία σφαίρα στο κεφάλι. Η εν ψυχρώ δολοφονία έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, όπως και το αυτοκίνητο διαφυγής των ληστών, το οποίο στη συνέχεια οι δολοφόνοι πυρπόλησαν στα Γλυκά Νερά.  

Η δεύτερη άγρια δολοφονία έγινε στις 6 Οκτωβρίου του 2015. Οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν σε σπίτι στην οδό Καποδιστρίου στον Ασπρόπυργο, ενώ και σε αυτή τη ληστρική επίθεση υπήρχε τσιλιαδόρος. Με την απειλή όπλου λήστεψαν έναν 52χρονο που δουλεύει σε λαϊκές αγορές και την 43χρονη σύζυγό του, ενώ εισέβαλαν και στο διπλανό διαμέρισμα όπου έμενε η 75χρονη πεθερά του. Οι ληστές δεν δίστασαν να χτυπήσουν στο κεφάλι την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μετά από περίπου δύο μήνες άφησε την τελευταία της πνοή στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι η ίδια συμμορία έχει κάνει και άλλες ληστείες στην Αττική, οι οποίες θα ταυτοποιηθούν με αποτυπώματα και γενετικό υλικό που άφησαν στο σημείο των επιθέσεων.