Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Εξιχνιάστηκαν 21 περσινές διαρρήξεις στην Αρκαδία απο σπείρα αλβανών

Επί 40 μερόνυχτα είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους κατοίκους των χωριών των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία τέσσερις νεαροί Αλβανοί, για τους οποίους αποκαλύφθηκε ότι διέπραξαν 13 διαρρήξεις και οκτώ απόπειρες με λεία μετρητά, τιμαλφή και είδη συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ!  

Οι δύο 29χρονοι μαζί με έναν 33χρονο και έναν 27χρονο που ήδη κρατείται στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, χτυπούσαν από τις 22 Μαρτίου ως τις 28 Απριλίου του 2015. Στο διάστημα αυτό, διέρρηξαν ένα κατάστημα και 12 σπίτια από τα οποία έκλεψαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια και δύο οχήματα. Άλλες οκτώ απόπειρες διάρρηξης σε σπίτια απέτυχαν. 

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Ασφαλείας Τρίπολης, οι δράστες πωλούσαν μέρος από τα κλοπιμαία σε δύο ομοεθνείς τους ηλικίας 21 και 35 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Οι νεαροί Αλβανοί είχαν και άγνωστο αριθμό συνεργών για τον εντοπισμό των οποίων η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.