Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Σύλληψη σπείρας Αλβανών με δυο γεμάτα φορτηγά λίγο πριν περάσουν τα σύνορα - Δείτε τι κουβαλούσαν [φωτό]

Τσακωτούς λίγο πριν περάσουν στην Αλβανία δύο φορτηγά γεμάτα κλοπιμαία από διαρρήξεις που είχαν κάνει ακόμα και στην Αττική έκαναν οι αστυνομικοί τέσσερις Αλβανούς.

Οι οδηγοί των τριών οχημάτων αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και άλλαξαν πορεία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα - τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν  - ενώ οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις επιβάτες στο ΙΧ λειτουργούσαν ως προπομποί των φορτηγών, στα οποία μεταφέρονταν κλοπιμαία, προκειμένου να ελέγχουν το δρομολόγιο και να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Στα δύο φορτηγά που εγκαταλείφθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν δύο μηχανήματα έργων, γεωργικό μηχάνημα, εξωλέμβια μηχανή τρέιλερ, καθώς και πλήθος οικιακών συσκευών.
Η σπείρα,  δύο μέλη της οποίας αναζητούνται καθώς έχουν ταυτοποιηθεί, είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα δύο μηχανήματα έργων και το τρακτέρ είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της οργάνωσης και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.