Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Εξάρθρωση Γεωργιανής σπείρας ληστών με 150 κατηγορουμένους - Είχαν ακόμα και «προπονητήριο διαρρήξεων»

«Προπονήσεις»... διάρρηξης κλειδαριών και θυρών ασφαλείας έκαναν τα μέλη της πολυπλόκαμης Γεωργιανής μαφίας, η οποία φέρεται να ευθύνεται για περισσότερες από 150 διαρρήξεις σπιτιών σε όλη την Αττική. 

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά από πολύμηνες έρευνες κατόρθωσαν να συλλάβουν 30 μέλη της, ενώ συνολικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανέρχονται σε 150 άτομα.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν 25 άτομα από τη Γεωργία μεταξύ των οποίων και οι «αρχηγοί», τέσσερις άνδρες από την Αλβανία και ένας Βούλγαρος. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον τρία σπίτια, αποθήκες-καβάντζες στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, όπως κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Χαρακτηριστικό της εξειδίκευσης των δραστών είναι η ύπαρξη «προπονητηρίου» διαρρήξεων, καθώς σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκαν κομμάτια από πόρτες και «αγορασμένες»κλειδαριές ασφαλείας... νέας γενιάς, πάνω στις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκαναν πρακτική εξάσκηση! 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος τους, το απόγευμα του Σαββάτου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.