Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη σπείρας αλλοδαπών λαθροδιακινητών που ζητούσαν 5.000 δολάρια το «κεφάλι»

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχωρήσαν στην σύλληψη πέντε ατόμων και στην αποτροπή παράνομη διακίνησης 87 συνολικά αλλοδαπών. 

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 38, 34, 52 και 26 ετών  και ένα 49χρονο Έλληνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με πινακίδες ξένης χώρας, 87 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 46 ανήλικοι, έχοντας ως οδηγό τον 49χρονο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως προέκυψε οι συνεργοί τους νωρίτερα είχαν αναλάβει το ρόλο της μεταφοράς των αλλοδαπών στο εν λόγω λεωφορείο, καθώς και την επιτήρηση της επιβίβασης σε αυτό. Επιπλέον προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν 5.000 δολάρια έκαστος (τμηματικά), έχοντας ως τελικό προορισμό χώρα της Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν συνολικά το παραπάνω λεωφορείο, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς και από την κατοχή των διακινητών, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.