Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Λέσβου: Λαθρομετανάστες μπαίνουν στα σπίτια μας και κλέβουν – Ελάχιστοι είναι από την Συρία


Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Λέσβου: Μπαίνουν στα σπίτια μας και κλέβουν – Ελάχιστοι είναι από την Συρία«Οδοιπορικό» στην Λέσβο πραγματοποίησε καθεστωτική ιστοσελίδα, με σκοπό να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Εν τέλει και παρά τις προφανείς προσπάθειες να εκμαιεύσουν καθεστωτικές απόψεις από τους συνεντευξιαζόμενους κατοίκους η όλο υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο που αναδεικνύει την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στο νησί.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας, Νίκος Τρακέλης, η περιοχή έχει πλημμυρίσει από λαθρομετανάστες:
«Η τοπική κοινωνία έχει χάσει την ησυχία της. Είμαστε χίλιοι κάτοικοι και οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι γύρω στους 4 χιλιάδες, είναι τετραπλάσιοι από εμάς

Τα επεισόδια είναι συνεχή, όπως και η έλλειψη ασφάλειας των κατοίκων, ενώ το κράτος είναι παρόν μονάχα όταν έρχεται κάποιος διάσημος για να πραγματοποιήσει μία «αντιρατσιστική φιέστα» και ακολούθως να φύγει, αφήνοντας τους κατοίκους να τα βγάλουν πέρα με τις ορδέες των λαθρομεταναστών.

«Ήρθαν εδώ ο Πάπας, ο Πατριάρχης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ήρθαν οι πάντες, τώρα όμως μας ξέχασαν πάλι. Προχθές οι μετανάστες μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας έβαλαν φωτιά και τα έκαψαν όλα. Είναι εδώ χωρίς χαρτιά, εγκλωβισμένοι. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους;», σημειώνει ένας εκ των κατοίκων που έλαβαν το λόγο στο... οδοιπορικό. Ένας άλλος λέει: «Δεν έχουμε τίποτα μαζί τους αλλά πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα. Μας κλέβουν, μπαίνουν μέσα στα σπίτια για να κλέψουν

Όσον αφορά δε το μεγαλύτερο εκ των καθεστωτικών ψευδών ότι δήθεν όλοι αυτοί είναι «πρόσφυγες» και συνεπώς «υποχρεούμαστε» να τους περιθάλψουμε και πάλι η μαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου είναι καθοριστική και γκρεμίζει τα ψέμματα. Σας την παραθέτουμε:
«Ελάχιστοι από αυτούς που φιλοξενούνται εδώ είναι από τη Συρία. Είναι από το Μαρόκο, από το Ιράκ, από διάφορες χώρες, που δεν έχουν καμία σχέση με τον πόλεμο στη Συρία. Στο Καρα - Τεπε βρίσκονται γύρω στα 600 άτομα που είναι από τη Συρία, οι υπόλοιποι που είναι εδώ δεν είναι από τη Συρία.»

Όσον αφορά δε τα όσα πρόκειται να συμβούν στο νησί, σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας, Νίκος Τρακέλης: «Εμείς δεν θα το δεχθούμε να μείνουν εδώ. Δεν θα δεχθούμε να μείνει το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και του χρόνου για παράδειγμα. Ποιο είναι το μέλλον αυτών των ανθρώπων δηλαδή; Να τριγυρνάνε εδώ στο χωριό; Δεν μπορώ να πω ότι θα το δεχθούμε αυτό. Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος»