Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον Γεωργιανό δολοφόνο που σκότωσε εν ψυχρώ 27χρονο κοσμηματοπώλη

Ποινή ισόβιων δεσμών και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών και τριών μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο γεωργιανό  για τη ληστεία μετά φόνου που διέπραξε πέρσι τον Σεπτέμβριο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με θύμα 27χρονο κοσμηματοπώλη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο θρασύτατος γεωργιανός κατηγορούμενος αντέδρασε, αποδοκιμάζοντας το δικαστήριο, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στους αστυνομικούς φρουρούς.
«Αφαίρεσα μια ζωή, αλλά με την απόφασή σας αφαιρείτε τη δική μου ζωή», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές, προκαλώντας την οργή των συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου Έλληνα.

"Μη φοβάσαι μάνα είμαι καλά"
Νωρίτερα, ένορκοι και δικαστές τον έκριναν ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ανθρωποκτόνου δόλου.
«Κοιτούσε στη βιτρίνα κάποιο ρολόι και χτύπησε το κουδούνι της πόρτας ασφαλείας. Μόλις μπήκε μέσα, ανέβασε μέχρι τη μύτη το φουλάρι κι έβγαλε ένα πιστόλι από την τσέπη του. “Ληστεία” φώναξε και πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό» είπε από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη, η οποία βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα του συμβάντος.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, επισήμανε: «Κοίταξα στα μάτια το παιδί μου κι εκείνος είπε “μάνα άδειασέ τα όλα”. Ξεκινήσαμε να βάζουμε στο σάκο κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια. Έβριζε για να κάνουμε γρήγορα. Το βλέμμα του ήταν αδίστακτο».
Περιγράφοντας τη στιγμή του πυροβολισμού σημείωσε ότι η ίδια έβγαλε το χειριστήριο από την τσέπη για να ανοίξει την πόρτα ασφαλείας.

«Πυροβόλησε από μικρή απόσταση. Οι τελευταίες κουβέντες του παιδιού μου ήταν “μη φοβάσαι μάνα, είμαι καλά”. Σήκωσε το πουκάμισο και είδα την τρύπα στην κοιλιά του. Μετά έπεσε στο πάτωμα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης στην προσπάθεια να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.
Όπως αποκαλύφθηκε, μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και ναρκωτικά, αλλά χωρίς να απελαθεί από τη χώρα.

Εάν είχε απελαθεί ένα 27χρονο παιδί θα ζούσε σήμερα. 

Η τακτική της Πολιτείας για αποφυλακίσεις αλλοδαπών για την υποτιθέμενη «αποσυμφόρηση» των φυλακών όπως και να μην προχωρά σε απελάσεις αλλοδαπών είναι εγκληματική και στοιχίζει ζωές αθώων Ελλήνων αλλά ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε και να ανησυχεί. 

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δολοφονίες Ελλήνων από τους γεωργιανούς  «οικονομικούς μετανάστες»-«πρόσφυγες»:

Στις 3 Ιουλίου του 2011 στην Κυψέλη στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης δολοφονείται οδηγός ταξί από τρεις γεωργιανούς.

Στις 2 Μαΐου   2012 η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανοί  (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα

Στις 10 Ιουλίου  2012 στη Φιλοθέη όπου ένας γεωργιανός δολοφονεί 68χρονη  μέσα στο σπίτι της

Στις 4 Οκτωβρίου 2012  Χαλάνδρι. Δολοφονία 71χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους τη γεωργιανής οικιακή βοηθού του ζεύγους  μαζί με δύο ακόμη γεωργιανούς

Στις 3 Απριλίου του 2013 στην Κυψέλη δύο γεωργιανοί αφού ληστεύουν δολοφονούν μέσα στο διαμέρισμά της 67χρτονη γυναίκα. Θα συλληφθούν μερικές ημέρες αργότερα στην Ομόνοια.

3 Σεπτεμβρίου 2013: Δολοφονία 56χρονου εστιάτορα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 5 γεωργιανούς,

Τον Ιούνιο του 2013 με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.

Ιούλιος 2013: Δολοφονία 83χρονης στα Πατήσια. από δύο γεωργιανούς έναν άνδρα και μια γυναίκα
4 Μαρτίου 2014: Άγριος βασανισμός γυναίκας συζύγου γιατρού στο Χαλάνδρι από τρεις γεωργιανούς. Την ‘έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο για τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα

28 Απριλίου 2014:  Δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Ιούνιος 2014: Τρεις γεωργιανοί συλλαμβάνονται για την δολοφονία 56χρονου που διαπράχθηκε, στον Άγιο Παντελεήμονα.

11 Ιουλίου 2015: Δολοφονία δύο Ελλήνων από γεωργιανό σε beach bar στη Χαλκιδική.

16 Αυγούστου 2015. Συμμορία τεσσάρων γεωργιανών δολοφονεί 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα

8 Σεπτεμβρίου 2015: 27χρονος κοσμηματοπώλης δολοφονείται  από γεωργιανό ληστή. Ο άτυχος νέος κατέληξε την επομένη νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση

7 Φεβρουαρίου 2016: Δολοφονία 59χρονης Ελληνίδας από τρεις γεωργιανούς στον Πειραιά