Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πλημμυρίζουν και πάλι τα νησιά με λαθρομετανάστες με τις ευλογίες Ερντογάν - Aνησυχία στα νησιά καθώς αυξάνουν οι "προσφυγικές" ροές


“Νίκησε η «δημοκρατία» στην τουρκία”: Πλημμυρίζουν και πάλι τα νησιά με λαθρομετανάστες με τις ευλογίες ΕρντογάνΕίδαμε τις τελευταίες ημέρες τις συντονισμένες ιαχές από την Άγκυρα, αλλά και τους εν Ελλάδι πολιτικάντηδες, περί της νίκης της «δημοκρατίας» στην τουρκία με την αποτυχία του δήθεν πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων με βάση μία λίστα καταρτισμένη πολύ πριν την απόπειρα και τις συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής για τους «προδότες».

Αμέσως, λοιπόν, μετά τη «νίκη της δημοκρατίας», τα νησιά του Αιγαίου έχουν ήδη αρχίσει και βιώνουν τα «απόνερα», αφού οι εισροές λαθρομεταναστών έχουν αρχίσει και πάλι να γιγαντώνονται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Χθες «έσπασε» και η Χίος, με τρία περιστατικά αφίξεων σε 24 ώρες, συνολικά περίπου 100 ατόμων. Η ροή 50-100 ατόμων την ημέρα συνεχίζεται κανονικά και προς τη Λέσβο, φαινόμενο που έγινε ιδιαίτερα έντονο μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.
Μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, που περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή, εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.

Άλλοι 26 μετανάστες-πρόσφυγες βγήκαν με φουσκωτή βάρκα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Χίου και 48 τα ξημερώματα στα Γρίδια της Χίου. Αντίθετα, στη Σάμο οι ροές είναι μηδενικές εδώ και πολύ καιρό.

Σήμερα, Τρίτη, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένα 3.495 άτομα. Στη Χίο 2.509 και στη Σάμο 1.030. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.034 πρόσφυγες ή μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που ξεπερνά τις 7.000 ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά.»

Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε αποδεικνύει την σύνδεση των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων με το τουρκικό κράτος και την χρήση των λαθρομεταναστών ως μοχλό πολιτικής πιέσεως.
Δεδομένου ότι η τουρκία συμπράττει με το Ισλαμικό Χαλιφάτο σε λαθρεμπόριο καυσίμων και πιθανώς άλλες δραστηριότητες, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι τούρκοι συντελούν εν γνώσει τους στην προώθηση τζιχαντιστών εντός της Ελλάδος. Συνεπώς, ας αφήσουν οι ευρωπαίοι τους αμερικανοσιωνιστικούς «ρομαντισμούς» και ας αντιληφθούν επιτέλους τι κράτος είναι η τουρκία.

Πέραν όμως αυτών των προφανών, το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκτενείς επιχειρήσεις του Λιμενικού και του Στρατού προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των πραξικοπηματιών, αποδεικνύει την συνενοχή της ελλαδικής κυβερνήσεως στα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην Ευρώπη και συντόμως στην Πατρίδα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την ενοχή δεν εννοούμε μονάχα τον Σύριζα και τους Ανέλ, αλλά πολύ περισσότερο την ΝΔ και το Πασόκ που ήταν οι πρώτοι διδάξαντες στην άκρατη λαθρομετανάστευση και στις υποκλίσεις ενώπιον των τούρκων.

Το ζήτημα, εν προκειμένω, είναι ότι τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η Εθνική Ασφάλεια και οι πολιτικάντηδες ασχολούνται απλώς με το να δώσουν ό,τι απαιτεί ο «σουλτάνος» Ερντογάν. 
Κώστας Αλεξανδράκης