Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Άγρια επεισόδια με ένα νεκρό στον καταυλισμό αλλοδαπών του Ελληνικού

Σοβαρό επεισόδιο με έναν αλλοδαπό νεκρό, σημειώθηκε στο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ)  στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Αφγανός τραυματίστηκε σοβαρά από συμπλοκή και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και κατέληξε.

Αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για σοβαρά επεισόδια στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα επεισόδια ενεπλάκησαν τουλάχιστον 10 άτομα. Το ένα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 19.45 το απόγευμα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου βρίσκονται χιλιάδες μουσουλμάνοι αλλοδαποί. 

Το κλίμα στο ΚΕΠΑ του Ελληνικού είναι εκρηκτικό. Οι αλλοδαποί που έχουν μεταφερθεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής, αλλά και για το γεγονός ότι αναγκάζονται να μένουν εκεί και δεν τους παραχωρούνται κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερο εκνευρισμένοι όμως είναι ότι πλήρωσαν ένα μεγάλο χρηματικό για να βρεθούν στην Γερμανία και αντ΄ αυτού βρέθηκαν στην… παραλιακή.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε μία φαινομενική ηρεμία, ο χώρος έχει εξελιχθεί σε γκέτο ανομίας και αναρχίας, καθώς, όπως έχουν καταγγείλει και οι ίδιοι οι δήμαρχοι της περιοχής, έχουν αναπτυχθεί αμέτρητες παράνομες δραστηριότητες, ενώ παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στα έθνη που διαβιώνουν εντός του περιορισμένου αυτού χώρου.

Ο πρώτος νεκρός στο Ελληνικό σε συνδυασμό με τα  γεγονότα που συνέβησαν στην Λέρο, με την καταδίωξη των αρχών ασφαλείας από εκατοντάδες αλλοδαπούς, αλλά και τα επεισόδια που σημειώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην Λέσβο, τη Σίνδο και αλλού δείχνουν ότι ο πληθυσμός των αλλοδαπών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, που κρατείται στα διάφορα ΚΕΠΑ είναι μια πραγματική ωρολογιακή βόμβα, που κανείς δεν ξέρει πότε θα σκάσει.