Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Συλλήψεις Σύρων στη Μυτιλήνη για βιασμό και πλαστογραφία

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συνελήφθη στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού, ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας. 

Κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της απειλής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος μίας 34χρονης ομοεθνούς του.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 19χρονος το πρωί απείλησε την 34χρονη με σπασμένο ποτήρι, ενώ στη συνέχεια τη βίασε. Όπως καταγγέλθηκε, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ο 19χρονος βίασε την 34χρονη τουλάχιστον 16 φορές πάντα με την απειλή ή και τη χρήση σωματικής βίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου στη Σάμο συνελήφθη 26χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο 26χρονος, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δήλωσε ψεύτικα στοιχεία, επιδεικνύοντας διαβατήριο συριακών αρχών, το οποίο διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδοθεί από επίσημη συριακή αρχή.

Μάλιστα, ο 26χρονος ομολόγησε πως είχε προμηθευτεί το παραπάνω διαβατήριο από ένα άτομο συριακής καταγωγής στην Τουρκία, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για την είσοδό του στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ