Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Νησιά Αιγαίου SOS – Βουλιάζουν από παράνομους μετανάστες

150% έχει αυξηθεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Οι ... πόρτες του Έβρου έκλεισαν και φαίνεται ότι οι δουλέμποροι οδηγούς τους άτυχους ανθρώπους και πάλι δια θαλάσσης στα νησιά


Τα νησιά που προσελκύουν περισσότερο τους διακινητές είναι η Λέσβος, η Σάμος, η Πάτμος, η Λέρος και η Σύμη, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά και κατ' αναλογία η πλειονότητα των συλλήψεων από το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο από την 1η μέχρι και τις 29 Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του bloko.gr που αναφέρει ότι μόνο μέσα στον μήνα Άυγουστο έγιναν 397 συλλήψεις αλλοδαπών στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ο αριθμός αυτός έφτανε μόλις στις 168 συλλήψεις.

Πλέον σχεδιάζεται πιο εντατική συνεργασία μεταξύ Λιμενικού, Πολεμικού Ναυτικού, Στρατού και Αστυνομίας στο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου, ειδικά από τη στιγμή που δεν βελτιώνεται η κατάσταση στην πολύπαθη Συρία απ' όπου ήδη έχουν περάσει τα σύνορα προς γειτονικές χώρες τουλάχιστον 200.000 πρόσφυγες.