Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιχείρηση-απάτη ο «Ξένιος Ζευς»


Επιχείρηση-απάτη ο «Ξένιος Ζευς»Οι αλήθειες που κρύβει ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ για τις απελάσεις αλλοδαπών.

Συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» παραχώρησε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδιας. Μεταξύ των άλλων, του ετέθη η εξής καίρια ερώτηση: «Από τις 4 Αυγούστου έχουν γίνει 2.054 συλλήψεις παράνομων μεταναστών. Πόσοι από αυτούς έχουν απελαθεί;».

Ιδού και η απάντησή του: «Στις 11 Σεπτεμβρίου φεύγει τσάρτερ με περίπου 100 άτομα. Προγραμματίζουμε επίσης την αναχώρηση για άλλα 168 άτομα που κρατούνται σε Κομοτηνή και Ξάνθη, για τα οποία είμαστε στη διαδικασία της συνεννόησης με τις πρεσβείες. Άρα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουμε στείλει 268 άτομα πίσω. Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα (Σ.Σ. ως «το τέλος του επόμενου μήνα», εννοείται ως το τέλος Οκτωβρίου!!!), 680 περίπου άτομα θα έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους». 


Εδώ ο δημοσιογράφος είναι πολύ… ευγενής με τον υπουργό και αποφεύγει να κάνει τις ερωτήσεις που θα όφειλε να κάνει και οι οποίες προκύπτουν από την απάντηση του υπουργού. Ποιες είναι αυτές;
Ιδού:

1η) «Δηλαδή κύριε υπουργέ, μέχρι στιγμής δεν έχει απελαθεί ούτε ένας;».

2η) «Ενώ οι μέχρι τώρα συλληφθέντες είναι 2.054, εσείς υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν απελαθεί 680. Οι υπόλοιποι 1.374 γιατί δεν θα απελαθούν; Και τι θα απογίνουν; Μήπως θα αφεθούν ελεύθεροι, καθότι κράτηση πέραν του τριμήνου απαγορεύεται;».

Τι κρύβει ο υπουργός και ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη; Πως οι «απελάσεις» είναι στην ουσία εθελούσιες επιστροφές! Πρόκειται για όσους λαθρομετανάστες εντάσσονται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελουσίου επαναπατρισμού (μεταφέρονται δωρεάν στην πατρίδα τους αεροπορικώς και επιπλέον παίρνουν κι ένα «χατζιλίκι» 300 ευρώ).

Οι υπόλοιποι 1.374 προφανώς δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα, οπότε δεν απελαύνονται! Κάποια στιγμή, πριν συμπληρωθεί το τρίμηνο της κράτησής τους, θα εκδοθούν γι’ αυτούς «αποφάσεις επιστροφής» (στην πατρίδα τους) και θα αφεθούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, με την «υποχρέωση» να φύγουν με δικά τους μέσα και έξοδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Αυτοί φυσικά δε θα φύγουν και η κατάσταση θα διαιωνίζεται! Αυτή είναι η αλήθεια για την επιχείρηση (εξαπάτησης της κοινής γνώμης) «Ξένιος Ζεύς»…